Herbicidi u kukuruzu

Šta bi vi raditi sa ovom parcelom prskano pre kiša 1l/kj cambiom
img0050.jpg

img0052.jpg
img0053.jpg

img0056.jpg
img0057.jpg
img0069.jpg
img0070.jpg

na istoj parceli ovde je puštena jedna grana(desno od traga) pre par dana posle kiše toliko mi ostalo u prskalici vidi se razlika
img0059.jpg
img0061.jpg

Da li da ošpartam i posle ostatak trave što ostane da zagrnem ili da ponovo prskam?

Momo druze Peak je za to resenje i ne razmisljaj uopste...Pitaj Kiraja on je ove godine prvi put radio sa njim kakva su mu iskustva ako meni ne verujes,ja ga koristim vec 4-5 godina...prospusta jedino kerece grozdje inace sve ostalo izgori i to vrlo brzo!A i jeftina je kombinacija,radi preko zemljista ukoliko ima padavina,sta ces vise...
Za ovu godinu ,sve pohvale za Peak.Pošto sledeće godine na tim parcelama ide suncokret ,videćemo da li će se ustaliti u zaštitu kukuruza od širokolisnih korova.U nekim starijim uputstvima ,piše da se suncukret seje tek nakon 2 godine .Novo uputstvo kaže da može imati negativno dejstvo gde se duplira .:sta:

Zasto onda rizikovati sa Peak-om oko sledeca kultura je suncokret?! Ipak postoji mnogo herbicida za suzbijanje sirokolislne korove u kukuruzu a da ne dovodi u pitanje sledecu kulturu suncokreta!

pozdrav. zbog obilnih kisa i blage zime na mojim oranjima je trava ogromna(a i ta zemlja sto sam sorao nije orana 30 godina), trebam da tanjiram i posijem. cime da prskam i kako? nemojte se cuditi da jos nije posijano jer su nas kise i poplave razbile. Doboj

kod nas u zadruzi jednoj rade sa pikom vec neko vreme i nemaju negativnih dejstava sl god u suncukretu...i ja sam ga ove god koristio, videcu sta ce biti sl u pomenutoj kulturi

@Peet
2,4 D ne koristimo,Callisto propušta samonikli suncukret tj one koji kasnije niču,dikamba nema zemljišno dejstvo.
Pisao sam u temi suncukret 2012 da mi se na delu parcele gubio suncukret.Pretpostavljam da je predhodne godine u kukuruzu korišten Peak.

http://poljoinfo.com/showthread.php?5168-Suncokret-2012&p=529403&viewfull=1#post529403

Ja koristim ili koristio sam Lentemul 0.6 l/kj dok je kukuruz bio u 3 lista. Za sad je odlicno uradio posao i posto sam ih ospartao radicu korekciju ako bude potrebe sa Callistom + Equip.

Za ovu godinu ,sve pohvale za Peak.Pošto sledeće godine na tim parcelama ide suncokret ,videćemo da li će se ustaliti u zaštitu kukuruza od širokolisnih korova.U nekim starijim uputstvima ,piše da se suncukret seje tek nakon 2 godine .Novo uputstvo kaže da može imati negativno dejstvo gde se duplira .:sta:

Ma samo dobro uzori i ne brini.

Cime prskati u 6-7 listu pojavili su se raznorazni korovi ?
Hoces skuplju ili jeftiniju varijantu?! Ako hoces skuplju udari Laudisom i ne sekiraj se...jeste da kosta ali ne razmisljas.Ako hoces jeftiniju idi sa Peak,to ti je zadnji momenat za njega...propusta kerece grozdje,ostalo spali vrlo brzo! Za Dikambu je kasno,ovo ce ti resiti problem sirokolisnog korova,a za sirak Nikosav po meni

pozdrav. zbog obilnih kisa i blage zime na mojim oranjima je trava ogromna(a i ta zemlja sto sam sorao nije orana 30 godina), trebam da tanjiram i posijem. cime da prskam i kako? nemojte se cuditi da jos nije posijano jer su nas kise i poplave razbile. Doboj

Najbolje da si oranje prešao totalom prije 15,20,30 dana kad je moglo , al sad ajde .. Velika trava u oranju smeta za pripremu i usitnjavanje zemlje. Radi kao i do sada , kolko se spremi iz 2-3 prohoda -spremi , poslije samo posiješ , prije nicanja prskaj kako god zemljišnjim , npr terbis i mont ili neki drugi metalohlor , nemoj jaku dozu metalohlora ili acetohlora i obavezno dodaj total . To je glavno , da se nebrineš kolka je i kolko ima trave u sjetvi , samo sačekaš dan dva da živne i u prskanju dodaš totala , dosta je 2l po hektaru , naravno moraš prije nicanja.

hvala na savjetu. nista ne smeta nicanju kuruza total ako ga dam?

- - - - - - - - - -

Najbolje da si oranje prešao totalom prije 15,20,30 dana kad je moglo , al sad ajde .. Velika trava u oranju smeta za pripremu i usitnjavanje zemlje. Radi kao i do sada , kolko se spremi iz 2-3 prohoda -spremi , poslije samo posiješ , prije nicanja prskaj kako god zemljišnjim , npr terbis i mont ili neki drugi metalohlor , nemoj jaku dozu metalohlora ili acetohlora i obavezno dodaj total . To je glavno , da se nebrineš kolka je i kolko ima trave u sjetvi , samo sačekaš dan dva da živne i u prskanju dodaš totala , dosta je 2l po hektaru , naravno moraš prije nicanja.

hvala na savjetu. nista ne smeta nicanju kuruza total ako ga dam?

Cini mi se da je vec neko postavio slicno pitanje,ali ne mogu da nadjem.Sta mislite da li ce Talisman+Plamen da suzbije(zaustavi) ovaj rastavic,mislim da se tako zove.Imam ga u delovima gde je voda lezala.Sliku sam preuzeo sa neta.
13z779.jpg

Nazad
Vrh