Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Registrovan je do 8 lista,ali zbog ostatka konkurencije mislim da moraju da pisu do 6 lista!Slusao sam njihovog tehnologa koji je pricao o aktiv.materiji Nikosulfuron i da je fora u mlevenju te materije,sto finije to bolje,selektivnije po kukuruz i delotvornije na korove.Za njih znam da imaju dozvolu do 8-og lista. Nikosulfuronu treba 2-3 nedelje da potpuno suzbije sirak u korenu i do tad je nepreporucljivo spartati,znaci od prskanja jedno 15-20 dana ne ulaziti.Laudis od 3-eg dana ispoljava efekte belilom lisca korova a njemu je oko 15 dana potrebno da suzbije i ocisti svu siroku travu ali napominjem u ovakvim uslovima i da su ovakve temperature.Ti mozes spartati i posle 2 nedelje od tretmana Laudisa,to sto i ostane od korova ce se osusiti vec je problem sirak,ako hoces da ocistis njivu,da otrov dodje do korena i izgori isti,morao bi da sacekas kao sto sam ti rekao jedno 15-20 dana@Savato čitao sam na netu da Nikosav može do 8 lista, medjutim na ambalaži piše da je do 6 lista. Šta je sad tu istina?
Prskao sam sa Kelvinom, posle koliko dana smem da udjem sa špartačem u tu njivu? A posle Laudisa?
Pa Nikosav i jeste uljna disperzija (OD)za razliku od Sirana,Nikona,Nikogana koji imaju oznaku (SC)-koncentrovana suspenzija,verovatno je zbog toga selektivniji po kukuruz i moze i posle 6-og lista!Sve što nije od tih nikosulfurona rađeno sa kukuruznim uljima nego sa petrolejima i koje kakvim drugim benzinima ja ne bih prepuručivao u tim kasnijim fazama kukuruza.
Momo druze Peak je za to resenje i ne razmisljaj uopste...Pitaj Kiraja on je ove godine prvi put radio sa njim kakva su mu iskustva ako meni ne verujes,ja ga koristim vec 4-5 godina...prospusta jedino kerece grozdje inace sve ostalo izgori i to vrlo brzo!A i jeftina je kombinacija,radi preko zemljista ukoliko ima padavina,sta ces vise...Čisto da provjerim vaša iskustva . Kurz 5-6 lista , ja nebi išo dikambom nego laudisom ? Oćel se nešto provući : čičak, poneka palamida , poneka jagoda , poneka mislim da je to divlja nana isto je iz korjena , poneki poponac ? Sledeće godine opet kukuruz . Dal bi isplativije bilo kalisto il možda pik ? Laudis već imam , mada će i on trebati vjerovatno kasnije na drugom mjestu.