Herbicidi u kukuruzu

Jel neko meša Calisto sa nekim od rimsulfurona i u kom odnosu?

Ništa mu se neće desiti :ppozdrav: ustvari ultra hibridi trpe sve herbicide kao i normalan kukuruz pa tako i doze primene važe isto i za ultra hibrid samo je besmisleno da se ultra hibrid prska Siranom kada je fokus ultra tata-mata za uskolisne korove

A Siran i Monosan,smeju li da se mesaju? Rekose mi u jednoj polj.apoteci da sme i to u kolicini 1l Sirana i 1,5 l Monosana,a u drugoj kazu da ne smeju da se mesaju ova dva preparata...:sta:

Evo šta kaže proizvođač
МЕШАЊЕ СА ДРУГИМ ПЕСТИЦИДИМА
:
Може се мешати са препаратима на бази fluroksipira, mekopropa, MCPA, klopiralida, dikambe, dihlorpropa и florasulama.
obzirom da je Siranu aktivna materija Nikosulfuron znači da se ne može mešati

Danas poceo sa prskanjem kukuruza u cetvrtom listu, kombinacija nikosulfuron 0.5l i dikamba 0.3l/kj. sutra nastavak ako vreme dozvoli. od 15,30h do 20,30h uradjeno 49kj. i jedna slikica...
attachment.php

Evo šta kaže proizvođač
МЕШАЊЕ СА ДРУГИМ ПЕСТИЦИДИМА
:
Може се мешати са препаратима на бази fluroksipira, mekopropa, MCPA, klopiralida, dikambe, dihlorpropa и florasulama.
obzirom da je Siranu aktivna materija Nikosulfuron znači da se ne može mešati

Ma kako ne može... Ja sam pre 10 dana pomešao Nikon, Plamen i Moto i isprskao kukuruz u kome su bili svi mogući korovi. Efekat je super. Danas sam bio da poprskam još drugu (split) dozu Nikona i gotovo.

Kukuruz mi je sad peti list. Nameravao sam da ga prskam proteklog vikenda dikambom i nikosulfuronom, ali sam odustao zbog raznoraznih okolnosti, a i zbog ovog najavljenog lošeg vremena. Tako da mi prskanje sledi idućeg vikenda ili naredne nedelje, tj. kad bude moglo da se radi. Pošto će tad biti kasno za dikambu mislio sam da radim ili Chief-om + neki Nikosulfuron, ili Monsoon-om. Prošle godine sam radio sa Chief-om i bio sam zadovoljan, ali sam primetio da ne deluje na ambroziju a ja je imam na jednoj parceli (a verovatno je ima po gde koja i na drugim parcelama). Njive su mi relativno čiste, širokolisne trave ima onako malo, ali uskolisna a pogotovo sirak, još nije izašao, a ne verujem ni da će izaći dok dobro ne ugreje. Koja je bolja varijanta od ove dve, uzevši u obzir da je Monsoon skluplji a da Chief ostavlja ambroziju koju bih posle morao da okopam da mi ne baci seme?

Što se tiče zubače Laudis bi dosta dobro odradio posao da je malo zaustavi,bar dok kukuruz ne odmakne. Ostalo mi od prošle godine 2 litara stockpluss-a,ne mogu nigde da nadjem koja doza ide po hektaru za kukuruz. Dal je neko radio sa njim i koja doza ide po h ?
Ja sam prskao u nedelju jednu parcelu od 0,5ha laudisom gde je izrazena pirevina. Videcemo da li ce uspeti da deluje laudis na nju.

- - - - - - - - - -

Imaš viška Callista ?On ne suzbija zubaču.
Ups moja greska laudis je u pitanju ne callisto

U subotu sam i ja prskao moje kukuruze.Pošto mi već gura šesti list(setva 31.mart) nisam hteo da rizikujem pa sam uzeo laudis 2 litre po hektaru i ekvip 1 litra po hektaru.Čovek koji mi radi zemlju mišljenja je da ekvip radim u split varijanti jer će posle kiša izaći ponovo sirak čim malo ugreje.Jeste skuplja varijanta ali su mi kukuruzi jako dobri pa bi bilo greota da nešto uprskam sa hemijom

Prošle godine sam kukuruze prskao Chief 1l/ha + Sorgum (rimsulfuron) 40g/ha. Njiva je bila čista kao beton, samo po koji poponac je ostao.
Nisam primetio da ne uništava ambroziju. Ove godine sam kukuruz prskao sa istom kombinacijom, ali na ovogodišnjim njivama sam primetio dosta ambrozije. Videću kako deluje.
Što se tiče sirka odlučio sam se za rimsulfuron jer sam ovde (http://www.agroklub.com/zastitna-sredstva/aktivne-tvari/rimsulfuron-7/) pročitao da on deluje i preko korena.

Kukuruz mi je sad peti list. Nameravao sam da ga prskam proteklog vikenda dikambom i nikosulfuronom, ali sam odustao zbog raznoraznih okolnosti, a i zbog ovog najavljenog lošeg vremena. Tako da mi prskanje sledi idućeg vikenda ili naredne nedelje, tj. kad bude moglo da se radi. Pošto će tad biti kasno za dikambu mislio sam da radim ili Chief-om + neki Nikosulfuron, ili Monsoon-om. Prošle godine sam radio sa Chief-om i bio sam zadovoljan, ali sam primetio da ne deluje na ambroziju a ja je imam na jednoj parceli (a verovatno je ima po gde koja i na drugim parcelama). Njive su mi relativno čiste, širokolisne trave ima onako malo, ali uskolisna a pogotovo sirak, još nije izašao, a ne verujem ni da će izaći dok dobro ne ugreje. Koja je bolja varijanta od ove dve, uzevši u obzir da je Monsoon skluplji a da Chief ostavlja ambroziju koju bih posle morao da okopam da mi ne baci seme?

Ja sam prskao kukuruze sa pola doze monsoona pre 12-tak dana (planirana split aplikacija).
Bio juce da vidim, njive ciste sve izgorelo. Negce nece ni ici druga polovina doze.
Sa monsoonom radim vec trecu godinu, mada prvi put u split dozama. Extra odradi posao.
A po ucinku uopste nije skup herbicid......

Ja sam prskao kukuruze sa pola doze monsoona pre 12-tak dana (planirana split aplikacija).
Bio juce da vidim, njive ciste sve izgorelo. Negce nece ni ici druga polovina doze.
Sa monsoonom radim vec trecu godinu, mada prvi put u split dozama. Extra odradi posao.
A po ucinku uopste nije skup herbicid......
Koliko lista je imao kukuruz kad si prskao prvi put, i kojom dozom si isao po hektaru?

Vidim da neki clanovi ponavljaju Talisman posle 10-12 dana od predhodnog tretiranja, u manjoj dozi. Kako se odrazava na biljke ima li nekih nus pojava na kukuruzu? Imam neke njive ne tretirane acetogalom po setvi, pa planiram, ako bude potrebe da dva puta odradim od uskolisnih korova (muhari), mada je za sada uopste nema na njivama.

Nazad
Vrh