Herbicidi u kukuruzu

Danas zavrsena prvo prskanje kukuruza. Kombinacija tarot lodin i calisto. Na 6 he radeno i sa kelvinom i distinkt.

Mislim da ipak ne moze.Resenje za nju je ako je manja povrsina, ledjna kanta sa onom lepezom dole i total.
То значи само између редова тако да се прска? Хоће ли је то спржити за стално, или је решење за једну сезону?

Lutrija. Al bolje što jača koncentracija totala. Problem sa njom je što ona nema mnogo lisne mase jer je 70% nje u zemlji. Tako se i širi. U soji i krompiru je fusilade forte dobro suzbija.

kukuruz u fazi 4 pera. dosta je zut i pipa ga je drpala.da li da ga sad prskam sa cambiom(to sam uzeo za kukuruz) ili posle kisa ako ne preraste. sirokolisna trava vidim da nice.dvoumim se iz tog raloga sto je u stresnom stanju pa ne bih da ga jos dodatno depresiram sa hemijom, i kako bi podneo kasnije dikambu npr.da ga prskam u 6-tom listu?

Posto su najavili i zahladjenje, nece kukuruz prerasti dozvoljeni broj listova, ja isto cekam ponovno zagrejanje vremena i prskam sa dikambom a sa cambiom moze i jos malo kasnije:ppozdrav:

Ja danas isprskao sa Callistom 0,25 l/h suncokreta koliko ti volja razmišljao sam da ne prskam nego da ostavim suncokret pa na jesen prvo njega da ovršem a kasnije da oberem kukuruz :osmeh::haha:

Koji herbicid može da barem ošteti zubaču? Gledam sam po netu i spominje se npr. Tarot. Kakva su vaša iskustva sa time? Imam je na jednoj parceli decenijama, nema šta nismo radili i ne možemo da je se riješimo pa sam mislio da je barem malo zaustavim dok kukuruz odmakne, ručno kopanje zubače je noćna mora jer je strašno žilava, kao da žicu pokušavaš da presiječeš.

Equip je zaustavi na neko vreme, ali se kasnije oporavi. Dotle kukuruz odmakne.

То значи само између редова тако да се прска? Хоће ли је то спржити за стално, или је решење за једну сезону?

Ma rizicno je samo izmedju redova ,treba potrefiti. A sta cemo sa onim delovima koji su uz sami kukuruz, oce li total delovati preko korena( ako su povezani) i na te delove? I da li prskati i ostalim sredstvima , pre ili posle totala?

Danas radio jednu parcelu sa dikambom 0,7 l/ha (Plamen) i nikosulfuron 0,7 l /ha (Talisman) . Talismana ću dodati još oko 20 grama (0,5 -0.6l) za desetak dana. Nabavio sam Chief za jednu parcelu ali je neću raditi još uvek , kada prodje ovaj kišoviti talas onda ću špartati pa posle ako bude potrebe i tretirati . Na parcelama gde sam prošle godine radio sa totalom na strništu nema bukvalno ni travke, radjeno sa Acetohlorom 1,7 l/ha + 0,9 l terbutilazin.

Moze da se mesa acet. I total .

Danas sam probao u posudici od jogurta da izmesam dikambu i mezotrion. Zakljucak je da se ne mesa , naime , doslo je do zgrusavanja a dikamba se pretvorila u zelatinasto stanje.

Koji herbicid može da barem ošteti zubaču? Gledam sam po netu i spominje se npr. Tarot. Kakva su vaša iskustva sa time? Imam je na jednoj parceli decenijama, nema šta nismo radili i ne možemo da je se riješimo pa sam mislio da je barem malo zaustavim dok kukuruz odmakne, ručno kopanje zubače je noćna mora jer je strašno žilava, kao da žicu pokušavaš da presiječeš.
Tesko ces je unistiti u kukuruzu,total je unistava sa dozom od 10-15 litara po ha,moze i fusilade forte trostruka doza u suncokretu,repi,soji...

Ma kakvi ja sam zubacu unistio sa 7l/ha. Nijedna nije prezivela. Doduse sistematski sam je unistavao. Prvo u kukuruzu sa prskanjem 30-40% preko maksimalnih doza herbicida za uskolisno. 2x spartanjem. Potom posle skidanja psenice mislim da sam uhvatio pravi momenat, kad nije prerasla a istovremeno je imala dosta lisne mase na koju ce pasti total.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh