Herbicidi u kukuruzu

Ove godine Chief, Plamen i Talisman , a u herbicidnom ogledu cu imati Maganovu hemiju parcelu od 3 kj podelio sam na dva dela pola ću raditi sa Chief +Nicogan , drugu polovinu Bromoterb +Nicogan .Naravno biće i kontrola ,a biće i slika.

Danas sam oprskao kukuruz u kombinaciji maton i nikostok
Nikostok-om idem u split aplikaciji,prvi put 3 dcl/kj a drugi put 4 dcl/kj

Nicon 1.25/ha i Plamen 0.6/ha,sledeca tura ide Monson pola doze,0.5/ha,gde treba,na ugare nista vise,samo gde ima rizomskog.

Tretirano pre 6-7 dana Callistom.Najvise je samoniklog suncokreta bilo.
img201405101939301.jpg

img201405101938261.jpg

img201405101947421.jpg

Zubacu mozes da zaustavis sa jakim dozama nikosulfurona od 1.7-1.8l/ha. A najbolje je posejati psenicu pa posle skidanja useva sa totalnim herbicidom. Takodje bar 6-7l/ha.
Jako je dobro unistavaju svi preparati za uskolisno u soju/suncokretu.

Jel koristio neko monsoon active u split aplikaciji, koja doza ide prilikom prvog, a koja prilikom drugog prskanja po hektaru? I u kom uzrastu kukuruza je najbolje primeniti prvo odnosno drugo prskanje?

Koji herbicid može da barem ošteti zubaču? Gledam sam po netu i spominje se npr. Tarot. Kakva su vaša iskustva sa time? Imam je na jednoj parceli decenijama, nema šta nismo radili i ne možemo da je se riješimo pa sam mislio da je barem malo zaustavim dok kukuruz odmakne, ručno kopanje zubače je noćna mora jer je strašno žilava, kao da žicu pokušavaš da presiječeš.

Mislim da ipak ne moze.Resenje za nju je ako je manja povrsina, ledjna kanta sa onom lepezom dole i total.

Što se tiče zubače Laudis bi dosta dobro odradio posao da je malo zaustavi,bar dok kukuruz ne odmakne. Ostalo mi od prošle godine 2 litara stockpluss-a,ne mogu nigde da nadjem koja doza ide po hektaru za kukuruz. Dal je neko radio sa njim i koja doza ide po h ?

kukuruz u fazi 4 pera. dosta je zut i pipa ga je drpala.da li da ga sad prskam sa cambiom(to sam uzeo za kukuruz) ili posle kisa ako ne preraste. sirokolisna trava vidim da nice.dvoumim se iz tog raloga sto je u stresnom stanju pa ne bih da ga jos dodatno depresiram sa hemijom, i kako bi podneo kasnije dikambu npr.da ga prskam u 6-tom listu?

Nazad
Vrh