Herbicidi u kukuruzu

Jedne godine sam prskao kukuruz sa 35 gr. Tarot + 0,6 L Maton po KJ kada je kukuruz bio u 6-7 listova. Posle 2 dana je kukuruz bio skroz na zemlji kao da je presao valjak preko njega. Posle desetak dana se nije primecivalo nista na njemu a prinos je bio normalan. Verovatno sam imao srece i poklopile se kockice pa zato nisam imao smanjenje prinosa ali ne bi to jos jednom uradio.

Ovih dana sam radio kukuruze koji su u 3-4 listova sa 0,4 Maton + 0,4 Plamen po KJ.

Pre nicanja kukuruza njive sam isprskao kombinacijom acetohlor+terbis. Sada bih išao laudisom obzirom da ga pominjete kao jedno od najkompletnijih rešenja. U njivama imam najviše palamide i muvara... Moje pitanje je, smem li ja isprskati Laudisom posle zemljišnog tretiranja useva acetohlorom i terbisom? Kukuruz je trenutno u 3 listu. Hvala unapred :ppozdrav:

Danas prskao sa Banvel + Talisman. Korova samo tako. Za dve nedelje spartanje ili ako bude potrebno jos jedno prskanje.

Pre koliko dana ste prskali???
Kod mene doza od 6l/ha pokazala žutilo posle 15dana (13.4. prskano,28.4.počelo žutiti) , naravno zbog nižih temperatura,netreba se jediti samo

Ovih dana nisam bio blizu foruma...
Prskano je 30. 03., dan posle setve. I posle 5 nedelje je i dalje ostao (i) taj korov. Lako se izvuce iz zemlje (naravno da je i zemja bila blatnjava). Ipak mislim da je nesto delovao herbicid (korenov sistem je manje razvijen i slab), ali korov raste dalje. Ako vreme dozvoli, ovog vikenda ce biti resen problem (proslog vikenda nije se moglo uci u njivu).

Prva faza zavrsena prskanjem kukuruza sa Lentemulom 0.6 l/kj i nekoliko kj sa Matonom 0,45 l/kj. Kukuruz u 3-4 lista. Sledi spartanje kad je u 6-7 lista a odmah posle Equip + Callisto ako bude potrebe za korekciju.

Prijatelju nije ovo borba sa travom nego sa vremenskim uslovima koi su pogodovali ili će pogodovati bujanju korova

da li moze Cambio (bentazon+dikamba )u 6-tom listu kukuruza da se koristi,jal neko radio imal posledica po kukuruz?znam da je ovo pitanje do sada postavljeno bar jedno deset puta ali mrzi me da trazim po temi

Pre nicanja kukuruza njive sam isprskao kombinacijom acetohlor+terbis. Sada bih išao laudisom obzirom da ga pominjete kao jedno od najkompletnijih rešenja. U njivama imam najviše palamide i muvara... Moje pitanje je, smem li ja isprskati Laudisom posle zemljišnog tretiranja useva acetohlorom i terbisom? Kukuruz je trenutno u 3 listu. Hvala unapred :ppozdrav:

Možete naravno.

I ja imam pitanje , "totalisao" sam , tj "spaljivao" sinoć jedno oranje koje je još uvjek dosta vlažno a trava je više livada , nego bilo je već po noći a rosa je bila izuzetno jaka . Znam da sam negdje nekad čito uticaju rosa na primjenu herbicida al nemogu da nadjem , nesjećam se dal je pozitivno il negativno . Dal će biti ok što je noću i po rosi ili ne ?

Poslednja izmena:
Zdravo svima
Treba mi savet u vezi prskanja totalom (glifosan). Orano je u martu isad posle ovih kisa trava je bas bila nikla po oranju. Ja sam to sredio i posejao ali ostalo je trave. Jel smem sad preci sa njim dok nije niklo da ubije ono trave sto je ostalo ili ne.

Zdravo svima
Treba mi savet u vezi prskanja totalom (glifosan). Orano je u martu isad posle ovih kisa trava je bas bila nikla po oranju. Ja sam to sredio i posejao ali ostalo je trave. Jel smem sad preci sa njim dok nije niklo da ubije ono trave sto je ostalo ili ne.

O'ma (dan-2) posle setve sigurno mozete prskati totalnim herbicidom (glfosat/glifozat/glifosav/glifol itd.), dok ne izidje kukuruz. Znaci posle setve, pre nicanja moze da se prska tim sredstvima.

Nazad
Vrh