Herbicidi u kukuruzu

Sama dikamba nije dovoljno efikasna za divlju kupinu(rubus spp),Graori(Lathyrus spp),persijska čestoslavica(veronica persiaca poir),pelin (artemisia vulgaris),broćika lepuša (Galium aparine),dvornik ptičiji (Polygonum aviculare),i druge :cao:

Ako misliš na monsoon activ od bayera, on sigurno suzbija, a za banvel nisam siguran ( dikambu) nisam siguran dal suzbija, a preparati na bazi 2,4 D suzbijaju.

Ko kaze da ne moze. Moze se oprskati i u 8om listu, samo sta ces ubrati to je veeeliko pitanje.
Drugim recima kukuruz uzrasta ko sa slike, sto je Kiraj postavio, nije preporucljivo sa 2,4D prskati.Ja isto imam kukuruz te velicine i samo cuncokreta ima i mislio sam sa Velox da prskam ali nije se moglo pre , pa izgleda necu ni prskati

Posto mi se u kukuruzu pojavio cicak,kupio sam maton i cekam da stane vetar pa da ga oprskam.Kukuruz je od tri lista

Cime prskati kukuruz koji negde ima 2 lista, a negde je tek izašao napolje (protiv širokolisnih i sirka) ? Svi su preparati od 2 lista ili od 3 lista na gore.
Da li Peak deluje i preko lista ok? Ili Zeazin?

Maton može do petog lista kukuruza više puta korišten tako, e sad njegove zamene poput Velox-a ili Esterona koliko sam izguglao po netu nemogu (mogu samo do 4 lista), jer je drugačija konentracija aktivne materije.

Nisam uspeo danas oprskati kukuruz zbog jakog vetra ujutru i u toku dana...Bilo nekog posla sporednog pa smo ostavili za sutra-prekosutra.Moracu opet obici njivu i prebrojati listove kukuruza posto radim Dikambom,bojim se da ne preraste,sejan 30.03

Ma hoce da se povrati, zaustavi je pa kasnije se oporavi. Sva sreca nikao kukuruz, a pokorica zabetonirala, pa korovi ne mogu da niknu.

Nazad
Vrh