Herbicidi u kukuruzu

Evo dokazni materijal,24h pre slikanja prskano Banvel 0.5l/ha + Bonaca 0.8l/ha + Rimex 60g/ha + Trend 0.15%,a 15min posle prskanja PLJUSAK !!! Slika govori umesto hiljade reči

Picture2726-1.jpg

Picture2727.jpg

...pa,dali je uspeli ili nije,prosudite sami...

I mi smo izmedju kisa juce uradili jednu njivu sa celebriti plus.Rezultati za 10- ak dana.

Pitanje za sve koi koriste okvašivač.Do sada nikada nisam koristio okvašivač i bilo je super e sada planiram da sa Callistom upotrebim i okvašivač pa me interesuje moram li koristiti baš Singentin Etaflix pro ili mogu bilo koi čak su mi rekli da se može koristiti i Belo ulje .Obzirom da je u ponudi više okvašivača šta vi predlažete :sta:

Ja uz sve trpam okvasivac Trend. Iskreno nisam ja primetio da to nesto bolje deluje, ali nije neki trosak pa eto da se stavi:ppozdrav:

Имам део њиве који је поприлично траван, остатак је ок. Сад ме занима да ли тај део могу прећи са Equip-ом, сирка има ту највише? Па после кад будем прскао целу њиву, да ли ће оштетити тај нови отров то што је пређено са Equip-ом? Остало ми је мало тог отрова од прошле године, па да га искоритим ако може.

Sada sam naišao na jednu zanimljivu stvar a tiče se herbicida Callisto na našem sajtu piše da se primenjuje do 9 (devetog )lista a na Hrvatskom do 6 (šestog) lista

Tatula,kerece grozdje,stir,pepeljuga,samonikli suncokret...Kukuruz faza 4-5 lista,koje je vase misljenje ili preporuka.Razmisljam da idem sa Lodinom odnosno Bonaca 0,8 lit/hektaru a mozda dodam i malo Dikambe.Sirka nema ali siroke koliko hoces,nesto u kotiledonima,nesto 4-6 listova

Ipak cu samo punu dozu Dikambe 0,6 lit po hektaru (Koloseum),dodacu i 0,6 lit/h Sirana to mu dodje pola doze,posto cu iz 2 puta prskati sirak!Ujutru ako Bog da prskanje

Sta dodati uz tarot za sirokolisnu. Da li ima nesto sto ne sme da se mesa sa njim?? planirao sam cambio ili nesto nalik tome

- не користити фолијарне organofosforne инсектициде од 7 дана пре, нити до 4 дана након
примене Tarot 
25 WG. Tarot
25 WG није у интеракцији са пиретроидним и карбаматним
инсектицидима
- не примењивати у крашким подручјима и на врло слабо хумусним земљиштима (< 1% хумуса)
- код примене са препаратима на бази дикамбе спречити заношење капи на суседне осетљиве
биљке, а нарочито на широколисне (репа, пасуљ, соја, сунцокрет,дуван, поврће, воће, винова
лоза)
- код примене у комбинацији са препаратима на бази метрибузина: не третираним
површинама, најмање 4 месеца од примене, не гајити осетљиве културе (купусњаче, репа,
салата, краставац и др.), може деловати фитотоксично код сорти кромпира: SV 77/40, SV
76/48, Jerla, Voran.

То пише на његовој етикети, пише са чим се може мешати. Надам се да ће ти помоћи

Sta dodati uz tarot za sirokolisnu. Da li ima nesto sto ne sme da se mesa sa njim?? planirao sam cambio ili nesto nalik tome
Mozes slobodno da ides sa cambiom 2l/ha ili dikamba 0,6/ha i obavezno okvasivac. Ili ako nisi kupio tarot ides sa gotovom kombinacijom tarot plus ili slicnom celebriti plus ili sa novim dupontovim principal plus.

Ja prekosutra ako da Bog idem u prskanje.Sta preporucujete za prskanje nema sirka ima zubace delimicno i ima livadskih korova ili trava tipa ljulj jer su vecinom i bile livade.Ima i divljeg ovasa i ostalog ali ne u velikim kolicinama i nisu prerasli.Ima sirokolisnog bilja ponajvise kamilice rekao bih.Treba mi neka dobra kombinacija ne preterano skupa idemo posle sa spartacem.Kukuruz trece i drugo negde cetvrto pero

Nazad
Vrh