Herbicidi u kukuruzu

Danas sam oprskao kukuruz koji je jako zakorovljen sa svim mogućim travkama (sirak iz rizoma, palamida, tatula, čičak...), a po savetu agronoma, sa 0.25 lit/kj Moto + 0.4 lit/kj Plamen + 0.4 lit/kj Nikon.
Za 7-10 dana još jedan tretman sa 0.4 lit/kj Nikon.

Živo me interesuje šta će od toga biti.

I da... Kukuruz je na trećem punom listu.

bobang.... Gorusica je dosta mekana trava pogotovo sto je jos mlada. Sa bilo kojim herbicidom za sirokolisne korove ces je lako ukloniti.

Divlja rotkva?Ako nije nikao najbolje total, jer je vec dosta velika, sigurno ces kasnije imati nicanje jos korova, pa ces posle ici sa nekim herbicidom za sirokolisne korove.Ovako veliku travu daj boze da unisti neki preparat a da nije glifosat.

Kukuruz upravo izlazi tj iznad površine je 1-2 cm, a ranije se nije stiglo srediti i trava je jako jako brzo napredovala. Počeo je i sirak iz semena da kreće.

Danas sam oprskao kukuruz koji je jako zakorovljen sa svim mogućim travkama (sirak iz rizoma, palamida, tatula, čičak...), a po savetu agronoma, sa 0.25 lit/kj Moto + 0.4 lit/kj Plamen + 0.4 lit/kj Nikon.
Za 7-10 dana još jedan tretman sa 0.4 lit/kj Nikon.

Živo me interesuje šta će od toga biti.

I da... Kukuruz je na trećem punom listu.
Po meni si odradio odličan posao tj tako bi trebalo da se pokaže.

@bobang
To sa slike je sve gorusica ili divlja slacica (zavisi kako koji lokalitet je naziva). Sto kaze Coci jako mekana trava. Nju sa bilo kojim herbicidom unistavas lagano. Sada je jos mlada i brzo ce porasti, ali i sa visinom od 15-20cm nije nikakav problem je suzbiti.

Čini mi se da sam čitao na raznim deklaracijama i etiketama da je šećerac izuzet od merkantilnog što se tiče spektra delovanja odnosno, nije poželjno koristiti baš istu hemiju.

Mislim da sa laudisom može da se prska šećerac i semenski kukuruz pošto je selektivan ima protektant u sebi i sistemik.

Nazad
Vrh