Herbicidi u kukuruzu

Mi smo danas krenuli sa prskanjem, zasad ima samo širokolisnih korova i poneki muvar i to rešavamo sa Distinct 70 WG, 200g/ha.

Ja sam planirao veceras na jednoj njivi gde je jaaako prljavo sa dikambom 0.4l/ha i nikosulfuronom 0.6l/ha da zabunjujem, ali poslepodnevna kisa me odvratila.

dmz2au.jpg

Da li je neko koristio?Kako su se pokazali?

ja sam prosle god isao sa ovom kombinacijom, ali sam zeznuo stvar i prskao kad je kukurz bio u 4-5 listu...doduse, nije se primecivalo na kukuruzu, ali sam kasnije saznao da maton ide do 4 lista, e sad za rod ne mogu da kazem nista, jer sam sve prskao time pa nemam cime da uporedim....inace, njive su bile ciste skroz!

E pa jesu šabani.... Pa što onda pišu do 5 lista? Hvala na preporuci ali mi prskamo sa Laudisom Maisterom i sl.

Tamo gde cu repu sledece godine moram ici malo ozbiljnijom hemijom...pa razmisljam o ovom herbicidu,ali bojim se kako deluje na sirokolisne,ili mu treba mala pomoc Laudisa

@savato taj maister se kod mene pokaza malo jaci od Bogojavljanske vodice, ali zato Laudis sa njim nema greske. Udari ti preporucenu dozu laudisa i ne brini se

Ja sam jedne godine otisao na njivu da prskam,i taman se namestim i krenem ,dodjem do pola duzi i ona pocne da pada.Isteram do kraja ona kao stane,ja opet krenem kao nije strasno ona opet,i ja se iznerviram i kazem sebi prskaj pa makar pljustala.Tako me jebavalaikad sam zavrsio spusti se dobra kisa.Reko ujebosam moracu ponovo.Kad posle 10 dana odem prskanje uspelo kao nikad do tada ili do sad.....!

Po Vašem iskustvu koliko je vremena dovoljno da korov usvoji dikambu+nikosulfuron pre kiše?

Ako se poprskan list osuši,dovoljno je,i ja imam jednu "parcelu" od 0.5kj ,koju sam prskao danas Banvel + Bonaca + Rimex + Trend,pa posle 15-20min se prolilo na brzinu 2mm pljusak od 1minut,ali je na asfaltu,lako za pratiti,i moje,a i mišljenje cenjenih konsultanata,je da će uspeti :osmeh:

Ja sam jedne godine otisao na njivu da prskam,i taman se namestim i krenem ,dodjem do pola duzi i ona pocne da pada.Isteram do kraja ona kao stane,ja opet krenem kao nije strasno ona opet,i ja se iznerviram i kazem sebi prskaj pa makar pljustala.Tako me jebavalaikad sam zavrsio spusti se dobra kisa.Reko ujebosam moracu ponovo.Kad posle 10 dana odem prskanje uspelo kao nikad do tada ili do sad.....!

Mozda si zaboravio da naspes vodu u bure, kisa koja je padala je pomogla da se sredstvo rastvori i da se cela njiva tretira? Nije lose, stedis vodu, ne lomis traktor i prskalicu do njive po nekim dzombama??!!

Čime ovo prskati najbolje? Cambio ili nešto drugo? Slikano pre 3 dana, sad je trava još jača, a i biće dok se ne prosuši pošto pada samo tako.
20140430_172237_zpsb4c27a3d.jpg

20140430_172246_zpsab9e7d76.jpg

Nazad
Vrh