Herbicidi u kukuruzu

Prošle godine prskao sa kalistom i to 0,1lit po kj i išlo 0,5 lit nikogana po kj stim da je njiva bila relativno čista i posle primene nisam tu parcelu stigao da oparam (10kj) i mogu vam reći iako je doza bila minimalna što se tiče kalista nije bilo više nicanja novog korova a postojeći je uništio, da god se neopara kukuruz nema problema sa nicanjem novog korova, što se tiče suncokreta njega morate dok je manji suzbijati pošto čim ojača teže ga je suzbiti tako da gde ga ima treba ga možda raditi u split aplikaciji, ove godine ide sve kalisto 0,125lit pokj i nikosav(nikosulfuron) 0,5lit po kj pošto je u najavi nestabilno vreme sa mogućim padavinama a i temperatura će biti niže tako da dejstvo nekih preparata hoće da bude umanjeno ( preparati na bazi bentazora) i da dodam da nemoram da se opterećujem da li ću stići da ga oprskam do 5-6 lista zbog vremena iako ja uvek gledam da do 6lista bude isprskan ili ranije ako to korov nalaže.

Moze i pik samo pazi sta ces sejati sledece godine.
Ako se bojis da ce izbijati jos podeli taj plamen u dve ture,. Prvu turu idi sam, a drugu sa nekom sulfonilureom, talisman npr. To urado u najvise 10 dana i nema sanse da ce biti vise ni jedng cicka.

Po mom iskustvu nema šanse da će Peek zaustaviti čičak koji niče tj. odraditi zemljišno na čičku.

Porpaor,
Sledeće godine ide ,najverovatnije suncukret.
Diklofen,nisam ga do sada koristio ,videćemo kako će biti.

dobar dan, ja bi trazio savet i iskustvo sa graskovinom vec duze vreme se provlaci i samo se siri po njivi ,sejem soju i kukuruz kokuruz uglavnom sam prskao Matonom ,i ona uvene povrsinski ali dogodine evo je iznova sve besnja ove godineimam kao usev kukuruz pa trazim pomoc sa cime prskati molim da mi pomognete sa vasim iskustvom .

Kalisto jeste dobar, ali ambroziji ne moze nista ni kad je najmanja. Bas zbog toga sam prestao da ga koristim u "osnovnoj" zastiti. Inace kalisto sam prvi put koristi dok jos nije ni bio u redovnoj upotrebi. Neki zastitari kalistu dodaju plamen (dikambu) bas zbog ambrozije. Ako postoji bilo kakva mogucnost najbolje je prskati kukuruz do 5. lista sa nekom dikambom. Ostali preparati su po mom misljenju za kasnije primene kad dikamba vise "nesme" u kukurze.

Kako izgleda ta graskovina,stavi latinski naziv ili sliku.
neznam koji je tacno latinski naziv ali najcesce se spominje kao divlja grahorica ,sliku sa moje njive nemam a sad je tesko i doci do nje dok se ovo malo neprosusi na netu moze da se nadje slika kako ta biljka izgleda a ja sam nov pa neznam kako da je ovde postavim

imam u sve njive muhar i i slacicu ili ja je zovem ardalj, siroki listovi ima ?i ma i poponac stir boce nema a ni sirka. ja bi to prskao siranom i matonom?

Dikamba je resava sa 0.4-0.5l/ha. Pulsar je resava u soji. A total mislim i sa 1l/kj je mora resiti. Jako neotporan korov. Ne znam sta se desilo kod vas.:ppozdrav:

Dikamba je resava sa 0.4-0.5l/ha. Pulsar je resava u soji. A total mislim i sa 1l/kj je mora resiti. Jako neotporan korov. Ne znam sta se desilo kod vas.:ppozdrav:

Pa, i mi smo mislili da ce biti resen sa 2,5 l/ha totalom, to je oko 1,5 l/kj. Mozda zbog malo nize temperature (?). Stvarno ni ja ne znam sta se desilo, ali mi je cudno. Nece biti problema sa tom korovom, ali ipak smo isprskali par lit. totala, a ne vidi se zasto. :sta:
Bice reseno :ppozdrav:

Nazad
Vrh