Tek suncokret neces moci,on je sirokolisni,a Tezis je upravo smrt za sirokolisne.Po uputstvu za Tezis,u slucaju prevremenog skidanja tretiranog useva,mogu se sejati samo jara zita i to nakon obrade zemlje.Da bi se ostaci preparata umesali,pokrili zemljom,razbili malo...Ja sam prosle godine zasejao kukuruzom tudju njivu nepoznatog sadrzaja flore i oprskao kombinacijom Acetohlor+Terbis.U nicanju je sve bilo OK,onda smo se dohvatili drugih poslova i malo zaboravili na nju.Kada sam otisao negde u fazi 7-8 lista kukuruza vise nisam mogao da razaznam gde je kukuruz,a gde divlji sirak.Sirak je bio prejak i odmah sam odustao od folijarnog tretmana.Sve smo pretanjirali,sirak lepo rasitnili i razmnozili i ne razmisljajuci mnogo resili da zasejemo travu.I onda se setim da bi hemija mogla da bude pogubna po seme trava.Naravno,konsultovao sam se sa dobrim ljudima ovde na forumu i potvrdio svoju bojazan da od trave nema nista.Tako da sam opet zasejao kukuruz i orosio ga na 5-6 listu Siranom,sirak je bio poterao samo tako,ali zadovoljan sam bio ovom kineskom replikom originala.Pisem neka svoja iskustva cisto da se ne zeznes,bacis seme i posao i pare a onda opet preoravas i opet ulazes.