Sta mislite o preparatu ADENGO?
Koja je aktivna materija?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sta mislite o preparatu ADENGO?
Ma hvala ti brate, nema problema. Ma nema vise ko da okopava , to je problem . U nadnicu da zoves ,nece niko , ili ako ga dobro platis sa klopom i picem, naravno ne isplati se , nema sanse, a i nema ko da kopa , ljudi i zene koje su ranije isle u nadnicu sve to omatorelo ili otislo na onaj svet , ovi mladi , nema sanse, moze i beton ,moze i fasada i kopanje rovova ali okopavanje kukuruza nema teorije. Pa pojedini klinci u mom kraju i ne pamte da je neko okopavao kukuruz. Ruku na srce i kod mene kuci slicna situacija, zena cuva neku babu za sicu ceo dan (propala firma , isto kao moja) deca rade kod privatnika, sta da ti kazem, a sto vec neznas i sam? Ja se jos batrgam pomalo , ali kad naidje posao u mom zanatu ,ja brate trcim za zivu lovu, tako ti je to. Pa u celom selu vec godinama niko ne okopava, sem krompira ,a i to redje (sad ima ogrtaci) . Pa ja kad bih pomenuo mojima nesto o tome oni bi me se odrekli preko novina i b92 , garant.
gandr. Ruku na srce i kod mene kuci slicna situacija je napisao(la):Brate sam si tome kriv nije drzava i nije drustvo,
Brate sam si tome kriv nije drzava i nije drustvo,
Jel dosta 2-3l kise da se acetoclor i terbis malo nize spuste?
Meni je i manje kise palo prosle godine,jedan pljuska samo,i uspelo prilicno.Ako treba da prskas cekaj ponedeljak,od utorka kisa.Jel dosta 2-3l kise da se acetoclor i terbis malo nize spuste?
Za normalnu aktivaciju zemljisnih herbicida,trebalo bi da sipne minimum 10 litara kise po m2,i to sto pre nakon tretmana.Neki herbicidi imaju "mogucnost" cekanja na kisu malo duze,ali vecini treba u narednih nekoliko dana.Sa 2-3 litra,ne dobija se ni solidan efekat.Jel dosta 2-3l kise da se acetoclor i terbis malo nize spuste?
Moze samo da pravi problema za naredni usev koji tu dolazi a za ovogodisnji moze da se provuce neka uskojisna semenska trava jer je slaba doza acetohlora.Danas otac greskom isprskao 4ha, u kombinaciji valsagard (acetohlor) 1lit.+ hemazin (terbutilazin) 2lit. po hektaru. Malo zamijenio teze, sad se plasim da ovaj hemazin ne degenerise kukuruz,jer smo dosad isli sa obrnutom kombinbacijom.Sta mislite o tome, jel' neko imao slicno iskustvo?
A ako padne 50-100l po m2, kao sto najavljuju?..Za normalnu aktivaciju zemljisnih herbicida,trebalo bi da sipne minimum 10 litara kise po m2,i to sto pre nakon tretmana.Neki herbicidi imaju "mogucnost" cekanja na kisu malo duze,ali vecini treba u narednih nekoliko dana.Sa 2-3 litra,ne dobija se ni solidan efekat.