Herbicidi u kukuruzu

Ma hvala ti brate, nema problema. Ma nema vise ko da okopava , to je problem . U nadnicu da zoves ,nece niko , ili ako ga dobro platis sa klopom i picem, naravno ne isplati se , nema sanse, a i nema ko da kopa , ljudi i zene koje su ranije isle u nadnicu sve to omatorelo ili otislo na onaj svet , ovi mladi , nema sanse, moze i beton ,moze i fasada i kopanje rovova ali okopavanje kukuruza nema teorije. Pa pojedini klinci u mom kraju i ne pamte da je neko okopavao kukuruz. Ruku na srce i kod mene kuci slicna situacija, zena cuva neku babu za sicu ceo dan (propala firma , isto kao moja) deca rade kod privatnika, sta da ti kazem, a sto vec neznas i sam? Ja se jos batrgam pomalo , ali kad naidje posao u mom zanatu ,ja brate trcim za zivu lovu, tako ti je to. Pa u celom selu vec godinama niko ne okopava, sem krompira ,a i to redje (sad ima ogrtaci) . Pa ja kad bih pomenuo mojima nesto o tome oni bi me se odrekli preko novina i b92 , garant.

I krompir se prska od trave posle sadnje a pre nicanja afalonom ili linuronom a i kukuruz nisi lud da kopas kad sad bar mozes da sa 10eura isprskas hektar i da nakrivis kapu i cekas berbu,prosla su ta vremena kad se cel oleto ralili i kopali kukuruzi...

Da li bi moglo da se prska sa sledecim kombinacijama, sta mislite:
equip+ peak
neki nikosulfuron + peak

Vec sam radio nikosulfuron + 2.4, to je izvodljivo.

Danas otac greskom isprskao 4ha, u kombinaciji valsagard (acetohlor) 1lit.+ hemazin (terbutilazin) 2lit. po hektaru. Malo zamijenio teze, sad se plasim da ovaj hemazin ne degenerise kukuruz,jer smo dosad isli sa obrnutom kombinbacijom.Sta mislite o tome, jel' neko imao slicno iskustvo?

Ide Momo za tla preko 3 posto humusa, a ovo je zemlja sa malim procentom istog. Dosad smo isli sa 2lit. acetohlora, da li da prosetam prskalicu jos jednom da istretiram i tu drugu litru?

Ima dosta do toga ali aj da pitam da li je neko od vas prskao kukuruz sa tarot plus herbicidom i kako mu se pokazao. Koja je cena bila prosle i koja kolicina ide godine po jutru,lancu hektaru :ppozdrav:

Danas otac greskom isprskao 4ha, u kombinaciji valsagard (acetohlor) 1lit.+ hemazin (terbutilazin) 2lit. po hektaru. Malo zamijenio teze, sad se plasim da ovaj hemazin ne degenerise kukuruz,jer smo dosad isli sa obrnutom kombinbacijom.Sta mislite o tome, jel' neko imao slicno iskustvo?
Moze samo da pravi problema za naredni usev koji tu dolazi a za ovogodisnji moze da se provuce neka uskojisna semenska trava jer je slaba doza acetohlora.

Zbog cega se preporucuje ova kombinacija "1 l/ha Nicogan® 40 SC+1,5 l/ha Bromoterb® 500 SC, posle nicanja useva i korova kada je kukuruz u fazi 2-6 razvijenih listova." ako oba unistavaju iste korove?

I koja je po vama najbolja kombinajcija, a da cena bude neka prosecna?

Poslednja izmena:
Za normalnu aktivaciju zemljisnih herbicida,trebalo bi da sipne minimum 10 litara kise po m2,i to sto pre nakon tretmana.Neki herbicidi imaju "mogucnost" cekanja na kisu malo duze,ali vecini treba u narednih nekoliko dana.Sa 2-3 litra,ne dobija se ni solidan efekat.
A ako padne 50-100l po m2, kao sto najavljuju?..

@vladimir92..Mislim da kako god se okrenes....AQko cekas da prodju, onda je prosao voz. Ako prskas sada i padnu ovolike kolicine, ode to duboko, pogotovu u lakim zemljistima kao sto moje gde sam vec posejao i oprskao acetohlorom+terbis+total.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh