To je i on znao, ali je samo na tu jednu parcelu zakasnio, pa je uradio što bi mnogi uradili kad stignu na njivu, stisnu zube pa šta Bog da.
Kad smo već opet otvorili diskusiju u ovoj temi, da ispričam još jednu priču. Mi u Nikolincima smo imali jednu veliku grešku. Kad se pojavio Siran na tržištu, većina je prešla na Siran sa Motivella jer ga tobož zadruga koristi (isto tako prešli smo sa Calisto-a na Dimark, pa u suncokretu na Kletox i td), jer ako ih zadruga koristi, zašto i mi ne bismo obični paori. Prva, druga godina još nekako, ali onda je došao taj Siran kao griz, pa muke dok smo sve to izmešali, da ne pričam posle prskanja koliko sam se mučio da skinem onu masnoću sa prskalice. I prc, taman mi deda preda štafetu i ja omanem, njive mi se napune korovima, i naravno kriv sam ja jer ne znam da prskam. A niko se nije setio da zadruga svake četvrte godine zaseje istu kulturu na istoj parceli, pa nije im ni potrebno nešto skuplje za pokoji sirak ili palamidu. A mi teramo monokulturu i po 10 godina.
I ne kažem, ima ko zna sa jeftinom hemijom da načini njivu čistu ko suza, video sam i ovde na forumu to. Ali ja to ne umem i neću više da škrtarim na hemiju jer sam se dve godine opek'o i na nekim njivama sam ove godine gadno na##bao i jedva ih očistio, ali sam uspeo. Uzgred, Equip + Laudis sam koristio. Bilo je hladnjikavo vreme i posle 15 dana sam se uplašio da sam i ove godine omanuo sa sirkom iz rizoma, ali posle 20 i kusur dana + špartanje, njive sam doveo u red.