Kazner
Član
lemilica zahvaljujem
kukuruz je stvarno odlican ali moram ga sto prije spasiti od korva(slatkovina)
kukuruz je stvarno odlican ali moram ga sto prije spasiti od korva(slatkovina)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav svima ..imam na jednoj parceli problem sa sirokolisnim korovima u pitanju je kukuruz faza 5-7 listova e sad prskao bih plamenom jer ga vec imam ali nzm jel bi stetno delovao na ove u fazi 7 listova ?[/QUOT
Dikamba, hormonski preparat stetno bi delovao na taj kukuruz od 7 listova umanjuje prinos
Pozdrav svima ..imam na jednoj parceli problem sa sirokolisnim korovima u pitanju je kukuruz faza 5-7 listova e sad prskao bih plamenom jer ga vec imam ali nzm jel bi stetno delovao na ove u fazi 7 listova ?
Smeš opet prskati, ali moraš uzeti preparat sa drugom aktivnom materijom. Ja sam tako pre 3 godine radio i nije bilo problema. Prvo sam išao sa nikosulfuronom a posle sa foramsulfuronom (equip).Da li bi smeo isprskati kukuruz po drugi put protiv sirka , ukoliko je isprskan vec jednom kada je bio u fazi 2-3 lista i pirmenjena je puna doza preparata protiv sirka , znaci nije split metoda.Proslo je 25-28 dana od prvog prskanja a ima dosta sirka koji je izasao posle ovih kisa , sta uraditi najefikasnije...
Prskaj slobodno, samo sa drugom aktivnom matetijom I nemoj punu dozu. Ja sam isao da 0, 8 l ekvipa po lancu.Da li bi smeo isprskati kukuruz po drugi put protiv sirka , ukoliko je isprskan vec jednom kada je bio u fazi 2-3 lista i pirmenjena je puna doza preparata protiv sirka , znaci nije split metoda.Proslo je 25-28 dana od prvog prskanja a ima dosta sirka koji je izasao posle ovih kisa , sta uraditi najefikasnije...
"labudov vrat" pravi Diabrotica a ne DikambaDikamba će taj veći uvrnuti i napraviće mu "labudov vrat " , nemoj s njim , radije callisto il laudis .
Kiki, tačan odgovor na to pitanje nećeš dobiti od nikog. Lično sam se uverio u to, još dok sam bio student ratarskog smera i bili smo u poseti Chemical agrosavi tj. AS hibridima. Profesorica i njihov sada direktor Vasić su nam objasnili svako na svoj način tako da je u njihovom brojanju bilo 2 lista razlike. Svako ima svoju tehniku.Opet ono sveto pitanje kod prskanja kukuruza : "Koliko listova ima " . Zanima me , može li mi neko reći kako se i koji listovi broje . Slušao sam svašta , sad i sam sebi ne verujem . Ja sam brojao sve razvijene listove (znači i one donje) i gornji koji ima nazvaću je "kožicom" između lista i stabla . Ili sam bio u zabludi , bila bi dobra neka fotografija za primer .
Danas sam prskao jednu presevanu parcelu kukuruza.Taj novo sejani je u 5-6 listu,a onaj što je preostao posle tanjirače je u 8-10 lista.Radio sam sa 60gr/ha rimexa+0,7l/ha dikambe+2litre/ha ferti lider axis+trend 0,2%.Pratiću tu parcelu da vidim kako će se uticaj herbicida pokazati na taj veliki kukuruz.Vi me podsećajte da vam dajem izveštaj sa terena pa da jednom rešimo nedoumicu šta se desi kad se kasno radi sa preparatima.