Herbicidi u kukuruzu

:osmeh: Imam dobrog zastitara. Preporucio mi je za pipu Fobos, Nikosav poturio da je na bazi kukuruznog ulja, rekao da Dikamba moze i do 7 lista ako ti je skup Calisto itd itd

pre dve nedelje sam prskao sa equip 2l po hektaru,sirak je bio veci,medjutim danas kada sam otisao da param imao sam sta da vidim,onaj manji je unisten a ovaj veci narastao do zla boga,jedva se vrste vide,isparao sam jedva da kukuruz dodje do vazduha,ne znam da li mogu ici ponovo ekuip jacu dozu ili motika ne gine..ovaj sirak sada tesko moze slaba doza da zaustavi ,kao da je imun na equip

.............................. Nakon toga, potrebno je nastaviti borbu sa korovima primenom odgovarajućih herbicida. Suzbijanje korova hemijskim jedinjenjima (herbicidima) u cilju dobijanja zadovoljavajućih prinosa je postalo skoro nezaobilazno, bez obzira na sve primenjene preventivne mere (setva čistog semena, kontrola širenja korovskih biljaka sa susednih parcela, održavanje nepoljoprivrednih površina i dr.) kao i agrotehničke mere (osnovna i dopunska obrada zemljišta, plodored i dr.), podjednako važne, ali koje na neki način predstavljaju samo početak borbe protiv korova. auuuu pa ja da ovo ne procitah sad umro bih u neznanju:haha::haha:

Vidim da pretežno imate problem sa uskolisnim korovima a kod mene suprotno , 16 maja oprskao sam kombinacijom Tarot + plamen 0.375l/Kj ali tatula , poponac i palamida preživele kao da nisam ni prskao.
6frqs4.jpg

Kukuruz syngenta sincero + ala-tatula ::vadjenje_repe::
21bn9ti.jpg

Ma ja nisam prskao posle setve a pre nicanja, imao sam neka posla, a bio sam planirao da radim sa dualom gold...tarot unistio kostan, ali mi sada nice drugi od ovih kisa........

meni nekako laudis prirastao za srce,jeste da je skup. ne znam za kalisto i njegovo delovanje na tatulu, nikad ga nisam korstio. mislim da je bolje da prvo poprskas pa prespartas, jedino da ti ne preraste kukuruz posle za spartanje.

Pa toga se i ja plašim i ovako je već rizično pogotovo što je pun vode a još mora i proći neko vreme do špartanja da korov povuče otrov u koren .

napravi ova kisa nama silne probleme aj sto je jedar od vode i puca nego sto ne mozes ni da udjes u njivu da spartas od blata :udri:

Interesujeme do kog se lista naj kasnije smije prskat kukuruz, u pitanju je pako,a herbicid je celebriti, kisa neda da se poprsce a vec prerasta.

kod mene je delovao i na poponac, delovao je i na dzeneriku koja je na obali slucajno dobila laudis putem vetra:cool:

Izgleda da će dosta nas da preskoči ovu agrotehničku meru možda i ja samo opskam svakako mi nije prvi put da nešpartam .

pre 7 dana prskao sam sa nikosavom 1,2l plus coloseum 0,5l i kada sam danas otisao da vidim situacija je sledeca: sirokolisni svi klonuli ali uskolisni stoje kao sto su i bili, ne rastu ali i ne suse se. da li treba vise vremena za dejstvo nikosava? ili je razlog sto od prskanja nije bio ni jedan suncan dan?

Treba jos koji dan sredice je, tek posle 8,9 dana pocne crvenit i pocne klonut,tako je bar u mene bilo u ovim parcelama sto sam uspio poprskat,

Sejano 26.5.13 as 31 i kws krabas

kukuruz je jako malo pa se teze i primecuje mada je lepo nikao, sejan je na oko 22-23cm, mislio sam ga prskati sada sa siran+dimar, da li je to dobra kombinacija ili da uzmem nesto bolje???

Nazad
Vrh