Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E moj komsija,lako je prskani najskupljom hemijom,koja je selektivna do 7-8 lista.Budi majstor pa da ti njiva cista bez tih skupocenih...Kombinacija Siran 1,2 lit + 20 gr Peak u 5-6 listu,eno osim kukuruza nema nicega na njivi,to sto je bilo izgorelo za 10 dana!Sledeci vikend zagrtanje i trcavih malo preko 2.000 din po hektaru,sto priznaces je mnogo manje od 6-7.000 Svaka cast ko moze da se luksuzira,ali gde bas mora ide skupa hemija,ako ne mora sto jeftinije to bolje za tebe i tvoj budzet!
@Kis
Nisam najkompetentniji ali mislim da se ovaj tvoj deveti ne racuna,sve dok se valjano ne razvije.Mislim da sam negde citao da taj novi list u fazi pojavljivanja se ne racuna.E sad neka se bolje upuceni jave i demantuju me ili potvrde moje misljenje.
Uzeo sam http://www.maganagro.rs/srb/proizvod.asp?Proizvod_ID=140
,pise da ide do 8 razvijenog lista.
Kako se ovde kod mene,ovaj 9-ti racuna?
Taj tvoj herbicid je nesto slicno kao CALLISTO samo sa manje aktivne materije..
Komsija upravu si ti ali donekle. Nisam ja nista bogatiji ni pametniji od ljudi koji su ovde,ali jedne godine sam prskao sa Siranom, i mislim da je bilo reci o Matonu za sirokolisnu i upravo zbog toga me sad samo "skupa" hemija ide u moju njivu. Prskanje mi nije uspelo (sto ces priznati da se kod dosta ljudi desava, a sa "skupom" kombinacijom o tome nema ni govora )vreme se okisalo, kukuruz mi je bolovao vise od travnih korova i na kraju mi se sirak oporavio a ja se u crno zavijo. Godina upropastena, njive zaprljane... Uzas blagi tacno me bilo sramota od ljudi u selu. A razmisli jos ovo godina pocinje od ( U mom slucaju a sigurno kao i u slucaju vecine) sa 150kg Map-a pa oranje, 200kg ureje pa zatvaranje brazde drljacom pa setvospremanje, pa onda seme sa cenom od aj zdravo dinara , pa sejanje pa (U)prskanje (zavisi dal ces da uprskas ili ne) pa spartanje pa zagrtanje pa berba-zetva.... a to je znas i sam MNOOOOGOO para da bi se kockali sa hemijom i upropastili godinu. Postujem svakog i svako od nas ima svoje razmisljanje ali kao sto kupujem Pionir+ponco ili DKC+ponco a imam jeftinije seme domacih kuca tako kupujem Bayer i Singenta herbicide i glava da me bar malo ne boli. Inace napominjem nisam najpametniji i siguran sam da je dosta njih iskusnijih od mene ovde ali ja cu i dalje tako raditi. E i nisam promoter da to neko ne pomisliE moj komsija,lako je prskani najskupljom hemijom,koja je selektivna do 7-8 lista.Budi majstor pa da ti njiva cista bez tih skupocenih...Kombinacija Siran 1,2 lit + 20 gr Peak u 5-6 listu,eno osim kukuruza nema nicega na njivi,to sto je bilo izgorelo za 10 dana!Sledeci vikend zagrtanje i trcavih malo preko 2.000 din po hektaru,sto priznaces je mnogo manje od 6-7.000 Svaka cast ko moze da se luksuzira,ali gde bas mora ide skupa hemija,ako ne mora sto jeftinije to bolje za tebe i tvoj budzet!
Računaj da ti je to 7 listova. Broje se kragne listova, što znači da se ova dva gornja ne računaju
Nisam citirao, mislim na KishRoberta.
potvrdjujem, taj kukuruz je u 7 mom listu
Naprotiv ta dva mala donja se racunaju , nego se neracuna ona dva gornja nerasirena u tociruKako je taj kukuruz u 7 listu?? ta dva donja se na racunaju ili sta? ne razumem nista sad
Peak je Syngentin proizvod,izuzetno jeftin za rezultate koje daje!Ja ga koristim vec 3-4 godine i necu ga menjati sigurno!Cena za 20 grama tj.hektarska doza oko 1.000 dinara cini mi se!I renomirana firma i izuzetan herbicid za "male pare"