Herbicidi u kukuruzu

Hoće i od dikambi samo tako da polegne ako se pretera doza i uzrast.

Pa svašta se dešava i zavisi od mnogo faktora.Lično znam da kada je prskano sa normalnom dozom dikambe ,a kukuruz prerasta za dva lista,da je došlo do "guščijeg vrata" i da te stabljike nisu imale klip.Doslovce ostale jalove.

Uzeo sam http://www.maganagro.rs/srb/proizvod.asp?Proizvod_ID=140
,pise da ide do 8 razvijenog lista.
Kako se ovde kod mene,ovaj 9-ti racuna?

photo0054.jpg

Naj jeftinija kombinacija je Ekvip 2lit + Laudis 1.5 lit po hektaru. Nema brige nema stresa nema krivljenja nema nicega pa ni trave ubija sve sto ima i nema u njivi !!! PREZADOVOLJAN PRSKANJEM KAO NIKADA DO SAD :bravo:

E moj komsija,lako je prskani najskupljom hemijom,koja je selektivna do 7-8 lista.Budi majstor pa da ti njiva cista bez tih skupocenih...Kombinacija Siran 1,2 lit + 20 gr Peak u 5-6 listu,eno osim kukuruza nema nicega na njivi,to sto je bilo izgorelo za 10 dana!Sledeci vikend zagrtanje i trcavih malo preko 2.000 din po hektaru,sto priznaces je mnogo manje od 6-7.000 Svaka cast ko moze da se luksuzira,ali gde bas mora ide skupa hemija,ako ne mora sto jeftinije to bolje za tebe i tvoj budzet!

@Kis
Nisam najkompetentniji ali mislim da se ovaj tvoj deveti ne racuna,sve dok se valjano ne razvije.Mislim da sam negde citao da taj novi list u fazi pojavljivanja se ne racuna.E sad neka se bolje upuceni jave i demantuju me ili potvrde moje misljenje.

E moj komsija,lako je prskani najskupljom hemijom,koja je selektivna do 7-8 lista.Budi majstor pa da ti njiva cista bez tih skupocenih...Kombinacija Siran 1,2 lit + 20 gr Peak u 5-6 listu,eno osim kukuruza nema nicega na njivi,to sto je bilo izgorelo za 10 dana!Sledeci vikend zagrtanje i trcavih malo preko 2.000 din po hektaru,sto priznaces je mnogo manje od 6-7.000 Svaka cast ko moze da se luksuzira,ali gde bas mora ide skupa hemija,ako ne mora sto jeftinije to bolje za tebe i tvoj budzet!

E ali zato ces zbog Sirana imati tonu manje po Ha:riba:

@Kis
Nisam najkompetentniji ali mislim da se ovaj tvoj deveti ne racuna,sve dok se valjano ne razvije.Mislim da sam negde citao da taj novi list u fazi pojavljivanja se ne racuna.E sad neka se bolje upuceni jave i demantuju me ili potvrde moje misljenje.

I ja bas tako razmisljam , dok ne izadje list iz fiseka i malo se ne savije, ne brojim ga.Mozda gresim?

Računaj da ti je to 7 listova. Broje se kragne listova, što znači da se ova dva gornja ne računaju;)

Nisam citirao, mislim na KishRoberta.

Komsija upravu si ti ali donekle. Nisam ja nista bogatiji ni pametniji od ljudi koji su ovde,ali jedne godine sam prskao sa Siranom, i mislim da je bilo reci o Matonu za sirokolisnu i upravo zbog toga me sad samo "skupa" hemija ide u moju njivu. Prskanje mi nije uspelo (sto ces priznati da se kod dosta ljudi desava, a sa "skupom" kombinacijom o tome nema ni govora )vreme se okisalo, kukuruz mi je bolovao vise od travnih korova i na kraju mi se sirak oporavio a ja se u crno zavijo. Godina upropastena, njive zaprljane... Uzas blagi tacno me bilo sramota od ljudi u selu. A razmisli jos ovo godina pocinje od ( U mom slucaju a sigurno kao i u slucaju vecine) sa 150kg Map-a pa oranje, 200kg ureje pa zatvaranje brazde drljacom pa setvospremanje, pa onda seme sa cenom od aj zdravo dinara , pa sejanje pa (U)prskanje (zavisi dal ces da uprskas ili ne) pa spartanje pa zagrtanje pa berba-zetva.... a to je znas i sam MNOOOOGOO para da bi se kockali sa hemijom i upropastili godinu. Postujem svakog i svako od nas ima svoje razmisljanje ali kao sto kupujem Pionir+ponco ili DKC+ponco a imam jeftinije seme domacih kuca tako kupujem Bayer i Singenta herbicide i glava da me bar malo ne boli. Inace napominjem nisam najpametniji i siguran sam da je dosta njih iskusnijih od mene ovde ali ja cu i dalje tako raditi. E i nisam promoter da to neko ne pomisli :haha:

Smatram da je skupo ono što je preko 3000din/kj. Al ima gomila kombinacija koje su originali BASF, Bayer, Syngenta a da su oko 2000din/kj.

Strahinja zaboravio si DU PONT.... može da se napravi fina kombinacija originalnih herbicida i da uradi posao maksimalno dobro . Čuo se sa tatom , kaže da su PEAK i RIMEX odradili posao odlično, da nema ni jedne travke.

Peak je Syngentin proizvod,izuzetno jeftin za rezultate koje daje!Ja ga koristim vec 3-4 godine i necu ga menjati sigurno!Cena za 20 grama tj.hektarska doza oko 1.000 dinara cini mi se!I renomirana firma i izuzetan herbicid za "male pare"

Kako je taj kukuruz u 7 listu?? ta dva donja se na racunaju ili sta? ne razumem nista sad
Naprotiv ta dva mala donja se racunaju , nego se neracuna ona dva gornja nerasirena u tociru

- - - - - - - - - -

Peak je Syngentin proizvod,izuzetno jeftin za rezultate koje daje!Ja ga koristim vec 3-4 godine i necu ga menjati sigurno!Cena za 20 grama tj.hektarska doza oko 1.000 dinara cini mi se!I renomirana firma i izuzetan herbicid za "male pare"

i ja sam radio sa travell rimsulfuron + Peak dobro su odradili posao

Nazad
Vrh