Herbicidi u kukuruzu

Mene trenutno najviše zanima dal Laudis uništava "kupusis domaćikus" u minimalnoj dozi ?? Pisao sam o tome u temi kukuruz a u uputstvu ga ne navode u spisku korova :haha:.

U stvari bolji smajli bi bio :sjasi:

Do sad sam koristio Siran i sl. Da li ima neko iskustva sa Talismanom kako se pokazao ? Za nijansu je skuplji od kineza , neki zaštitari ga preporučuju. Ali sam čuo i loša iskustva .

Laudis stvarno zaustavi pirevinu i zubaču te godine ne raste ni cm (prvo pobeli kasnije dobije ponovo zelenu boju , ali ne raste), a sledeće raste normalno tj. ne uništi je ni malo . Provereno .

Probao sam nikosav,odlican je.
Talisman iz 2011 kao da nije isti sa njim iz 2012.
2012 sam ga koristio,sve isto,mnogo losije je odneo korove,nego onaj kojeg sam 2011 koristio.

Meni se isto jedan čovek žalio kako mu je loše odneo muhar , kaže skoro da je i živnula (doduše to je bilo pre par godina) . Pa me je malo strah da ga koristim . Ima li neko ovogodišna iskustva ?

Ja sam prezadovoljan sa Nikosavom. Posle 14 dana od prskanja sirak je suzbio 100% ali sam isao dozu od 1.4l/ha.

Ја сам попрскао пола њиве са Талисманом а пола са Никосавом, кренуо да купим само Талисман али је продавац био врло сумљичав када је реч о његовом поуздању у овај препарат па сам одлучио да преполовим, баш да проверим. Након седам дана мртва трка, још рано за коначан утисам и појединачан и целокупан. После три дана поцрвенели рубови листова, јуче (6. дан)био отац, каже црвени се, е сад, још једно пет дана па ћемо видети.

Kukuruz oprskan sa Equip 0.7 l/kj + Callisto 0.07 l/kj. Uz utrosak vode od 90 l/kj. Doza Callista je uradila posao a na nekim parcelama je napravljena korekcija sa jos 0.8 l/kj.

Prošle godine sam koristio nikosav i nije imao neki zadovoljavajući rezultat.Ostalo mi od prošle godine 15-tak litara koji je ove godine odlično skinuo uskolisne korove kao i talisman kojeg sam kupio ove godine.

Kod mene svaki nikosulfuron uspe samo je pitanje koji ce biti NAJjeftiniji (ispod 800din), prosle god je to bio Hemovetov, a sad Nicon, prva doza 0,5l ruga 0,4l nema da omane.

Ne verujem da Laudis moze unistiti trsku a i neznam da postoji neki herbicid u bilo kojoj kulturi da moze da se izbori sa trskom. Ona je veoma zajebana i tesko ju je unistiti cak i sa totalom. Treba velika doza i nije svejedno kada se prska. Neznam napamet ali negde sam naisao na podatak da se totalno moze unistiti samo u 2 meseca tokom godina ali sam zaboravio koji su to meseci. Naravno da se uvek moze sprziti sa velikom dozom totala ( ako se dobro secam treba 8 - 12 lit/Ha ) ali hoce sledece godine ponovo da krene ako se ne prska u ona odredjena 2 meseca

Nazad
Vrh