Herbicidi u kukuruzu

ahaaa....onda sam ja sve vreme pogresno brojao listove kod mene...znaci list mora da izadje iz tocira i rasiri se ceo da bi se racunao??

Problem je peak-a je sto ne moze da se seju neki usevi posle njega, a i sto ne moze da unisti popanac. Ostalo je super za te pare.

Ja ove godine radim deo sa Laudisom, a deo sa kombinacijom Rimex-Siran-Callisto. Nije bog zna kolko skupo al je zdravo jako dobro.

Secerna repa, na delovima (ovratinama) gde je duplirana doza, bude velicine sargarepe. Takodje ako se negde preklopi red-dva ista prica. Prijatelj je peakom prskao ogumke tatule i abutilona i dogodine repa je tu sklopila redova mesec dana kasnije... Ali ko ne seje repu, to je dobro resenje.

http://www.dowagro.com/usag/corncentral/products/corn.htm#one
evo koga zanima kako se u USA od strane DowArgo resava korov u kukuruzu. Baziraju se na klopiralidu (Lontrel 100 (ili kopija Hemovata Hemoklop)), acetohloru i totalu za GMO. Primeticete pigweed (korov koji je otporan na glifosat) da moraju da ga prskaju na crno sa npr StartSure, pa onda u postem totalom se resava sto probije. Mozda nekom bude zanimljivo da procita.

Taj pigweed kanda ima i kod nas vec, jer neke amarantus vrste nece 2,4d i jos neki stari herbicidi da u potpunosti unisti valjda mutiraju ili ko zna sta vec

Mutiraju zahvaljujuci kucama koje proizvode herbicide. Prvo naprave herbicid, pa ondak travu koju on treba da suzbija. Stariji clanovi neka se sete pre 30 godina, da li je bilo ambrozije i sirka?

Sirak je uvezen iz Sudana za vreme Tita.Jednom prilikom u poseti predsednika Sudana drug Tito je pričao o želji za semenom koji se ne mora svake godine sejati.Tadašnji predsednik mu je dao kesu semena sudanske trave i reko mu ako avion stigne iznad Jugoslavije da istrese sadržaj te kese.Ako su mene lagali i ja lažem vas.:osmeh:

Danas oprskana parcela 90a Nikosavom 1l+Coloseum 0.5l.Dodato 2 kesice okvasivaca i 2 kg Folijarnog NPK 20;20;20.Sve to u 220l vode.

Pre 8 dana sam prskao sa Calistom i Talismanom. Calisto je odradio posao, a Talismanom nisam zadovoljan. Sa cim bih sada mogao da idem, osim sa Eqipom? Kukuruz ima 8-9 listova.

Cordus ali on nema protektant, jedino equip ali ja bih malo smanjio dozu , umesto 2 l /ha išao bih sa 1,5 l maks a ne bi bilo loše ako imate prskalicu da prskate u redove pa da izmedju kultivirate a grane od prskalice da spustite ispod lisne mase .

Peak +rimex (ili gentleman ili kako ga već zovu na bazi rimsulfurona) su super kombinacije, a extra jeftine. Peak je oko 450din/kj, a rimex isto nešto jeftino. Problem je što je to super kombinacija samo tamo gde nema višegodišnjih korova, što će reći palamide i poponca. Znači, uglavnom tamo na severu gde je peskovitije. Al odlična kombinacija ako znaš šta ćeš sledeće godine sejati.

Sirak je uvezen iz Sudana za vreme Tita.Jednom prilikom u poseti predsednika Sudana drug Tito je pričao o želji za semenom koji se ne mora svake godine sejati.Tadašnji predsednik mu je dao kesu semena sudanske trave i reko mu ako avion stigne iznad Jugoslavije da istrese sadržaj te kese.Ako su mene lagali i ja lažem vas.:osmeh:
Kris80 ne verujem da je Tito otvarao prozor ili vrata na avionu u toku leta da bi izbacio seme sudanske trave. Takve vratolomije su samo u američkim filmovima.

:osmeh:Možda su namestili kesu kod točkova od aviona da kad se otvore prilikom sletanja izcuri seme.

jel moze neko da mi preporuci preparat za Zubacu. ovu parcelu radim prvu godinu,prskao sam merlin flexom i samo je zubaca prezivela. dal bi je Ekvip unistio

jel moze neko da mi preporuci preparat za Zubacu. ovu parcelu radim prvu godinu,prskao sam merlin flexom i samo je zubaca prezivela. dal bi je Ekvip unistio
Nju samo total moze da sprzi i to puna doza!Inace Laudis 2l/h je za 5-6 dana izbeli i drzi je dugo takvu ali ona ne ugine vec ostane takva duzi vremenski period!

Ja ima iskustvo sa Laudisom kao i Savato sto kaze. Ospartao sam i u vrsidbi nije bilo zubace izmedju redova, samo u redu, ali mi deluje da je minimalno porasla od prskanja, mozda nije ni rasla vise. Sutra uvece drugu parcelu takodje pod zubacom prskam sa Ekvipom 2.5l/ha, pa cemo da vidimo koji ce se dolje pokazati. Ekvip 1850din/l, laudis oko 2700din/l. Od prezivelih korova samo zubaca ima, nista drugo.

Nazad
Vrh