Herbicidi u kukuruzu

Koja su vam iskustva sa prskanjem kukuruza koji je isterao sedmi list sa preparatima kao što je talisman ili hemonik?Na njima piše da se radi do 6 lista ,a većina zaštitara kaže da se slobodno može raditi i u 8 listu kukuruza:sta:

@bikacan
tako je nije isto. Kod mene je zubaca u pitanju u toj njivi, a pirevina ima slicne "potrebe" za herbicidima kao i zubaca. Jos jednom se izvinjavam. Ja takodje u pocetnim fazama uzrasta ne ralikujem sirak iz semena i muhare, ali znam da je uskolisno i znam cime mogu da ih bijem u kojem usevu.

Ja sam danas u sedmom listu odradio sa talismanom i dozom od 1l/ha.Taj što je osam listova ipak nisam hteo ni sa tom smanjenom dozom.

U istim smo vodama,necu sa tim prskati,moracu sa laudisom i equipom.

I ja ci imati taj problem. Ono sto sam sam stigao oprskano Cordus (40g/ha) + Cambio (2l/ha) do 5. lista. E sad cu morati nesto sto moze da podnese vece kukuruze.
Equip 2l/ha + Laudis 1,5l/ha = 8264din. Equip 2l/ha + Calisto 0,25l = 7721din. Cordus 40g/ha + Calisto 0,25l/ha = 7061din. Prvu kombinacija mi je preskupa, nesto cu ici od ove druge dve, pa sta nadjem.

Ja nemam skidati šta od širokolisnih sem nešto što i sam Talisman može skinuti.Zato sam sa njime i išao.

Sto ne idete sa Pinusovim Gat Motion(motivel)on je selektivan ja sam radio i do 8 lista nikakvih problema nisam imao.Njihov Gat+Palacid(dikamba)zavrsen posao definitivno mada ja sve radim u split aplikaciji kad su ovako kisna proleca pa se gadija javlja nakon prskanja.

Danas poprskan kukuruz Tarot 25 wg ,Banvel i Peak.........videcemo kako ce biti, nisam prskao posle setve a pre nicanja..........

Nikosav + colosseum!
photo0053.jpg

Isceprkao ovu sliku iz telefona, kukuruz povijen zbog dejstva hemije najverovatnije preko dozvoljenog uzrasta, neznam sa cim su radili jer za divno cudo ovi ljudi nisu pobacali flase na kraju njive.

@farmer Verovatno nesto od monosana .....od njega hoce da se krivi.............ako je kukuruz prerastao....

Nazad
Vrh