Herbicidi u kukuruzu

Hvala ljudi na savetima. Koristio sam i Laudis stvarno odradi , ali je cena previsoka za moje uslove.

u subotu prskao sa siranom i plamen kombinacija danas zove drug kaze da sam slogirao kukuruz otisao do njive i vidim da se kukuruz pokrivio na levu stranu kompletna njiva a trenutno je 5,6 pero sta to moze bude posto nije veliki a nije bila ni kisa ni vetar ovih dana kod mene?

Nemoj te se zezati sa Dikambom,to je hormonski preparat,dosta je 0,5lit/h,posto i Nikosulfuron deluje pomalo na sirokolisne.

Код Дикамбе треба раздвојити ове што имају активне материје до 600 као Пламен и њих иде до 0,5 л, и оне где су у миксу као Cambio са активном амтеријом око 100 где иде до 2 л.
Има их још доста, па мора да се прочита упутство.

Koliki razmak u danima ostavite da prodje kad radite split prskanje protiv sirka? Mislim i na kukuruz i suncokret kad pitam vec...

Kakva su iskustva sa Talismanom? To je isto nikosulfuron kao i ti ostali domaći Nikosavi, Sirani itd. samo što za razliku od njih, on valjda sadrži i protektant. Prošle godine sam bio jako zadovoljan sa kombinacijom Callisto u nicanju i Equip u fazi 8-10 listova(tek tada se pojavio sirak).
Ove godine sam prskao od setve do nicanja sa Acetomarkom i Terbisom, pa mi ne treba skupi Callisto sa reaktivacionim dejstvom nego nešto jeftinije protiv širokolisnih ukoliko se budu pojavili i trebaće mi nešto protiv sirka već za par dana. Ove godine imam obrnutu situaciju. uskolisni su tu, a širokolisni korovi za sada nisu nikli.

Uzet danas nikogan sutra u planu nesto za sirokolisne korove,ima neki Chief mada je dosta skup 2400din litra ali kazu da je dobar,i deluje i preko zemljista ili Colosseum1700din. s tim da prvog ide 1-1,2l/ha a drugog ide 0,5-0,7l po ha.

Igore, koliki je kukuruz? Koloseum je na bazi Dikambe, tako da, ako je preko 5. lista, ja se ne bih igrao.
Ja više volim da pored Dikambe ima i malo Bentazona, pošto onda širokolisne budu spržene, a ne samo zaustavljene (kao kod same Dikambe).
Preporučio bih ti moju kombinaciju 1,25l/ha Nicogan+ 1,75l/ha Cambio. :ppozdrav:

Da li bude vise ili ne je veliko pitanje. Daleko vise zavisi da li je trava suzbijena u dovoljnoj meri ili ne.
Pojedini ljudi iz sela prskaju sa 2.4D i imaju vrhunske prinose koji ni malo ne zaostaju za Bayerom ili DuPontom. Prednost Ekvip i slicnih je sto se moze prskati kada je idealan momenat a ne kada se mora da kukuruz ne preraste.

Kukuruz je u 3 listu tako da nema brige,videcu sutra jos,ima jos kombinacija da se doda Zeazin ​za ovaj jeftiniji da pojaca dejstvo preko zemljista..

povlacim sve sto sam rekao pozitivno za 2.4d zbog njega kukuruzi misle da su suncokreti,iskrivili se, sve sam zeznuo ::samo bes::

Nazad
Vrh