Herbicidi u kukuruzu

Da, ali samo da zaustave. Pirevinu ne mozes da resis u kukuruzu 100% ni sa jednim preparatom. Mozes da je zaustavis da kukuruz pobegne. Dogodine posej soju/suncokret/repu i oprskaj nekim preparatom za uskolisne korove.

Nemojte Dikambu poslije 5 og lista , a kako oćete . Neće kukuruz uginuti , čak može i da se ne uvrće , ali ja sam se uvjerio da je na dijelu njive gdje sam prestao prskati u 7. om listu bio prilično veći rod a i u visinu je izrastao kukuruz 20ak cm više . Od još par ljudi sam čuo slično . Treba malo eksperimentisati.

@StrahinjaM
Naravno, za ultra hibride vazi sve sto i za soju/repu/suncokret samo sto je oruzje Focus Ultra.

calisto 128,50 eura u drugoj zadruzi 14400 1l u dinarima placanje na jesen
ekvip 159,12 10l,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 1637 1l
motivel ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 4000 1l

Kod mene najjeftiniji ekvip je 1857din litarsko pakovanje.
Majster 2395din.
Motivel zamene od 980din pa na vise.

Pozdrav momci! interesuju me vasa iskustva,da li spartati kukuruz ili prskati? do sada sam samo prskao,ali bih ove godine da probam kombinaciju prskanja i spartanja i prihrana ujedno sta mi vi kao iskusni predlazete?u jednoj njivi imam dosta sirka kukuruz je 5 pera ona mi je najkriticnija sto se tice korova,druga njiva 7 pera nema nesto bog zna trave,3 njiva ima 6 pera i nije mnogo travna isto kao druga!

Hoce li smetati kukuruzu koji nije nikao to jest klijao je ili tek izbija na povrsinu prskanje protiv korova , ne ujednaceno je nicanje i njiva je sarena a korovi su zreli za tretiranje pa cisto da ne bude neke stete jel imam kukurza koji ima 3-4 lista i ovog koji nice ili ima 1 list razvijen ?

Kakva su vam iskustva sa Siranom ili Nicogan s tim da ovaj drugi nije Kinez ili , kako su se pokazali ? Ja sam do sada koristio Galenikin Talisman , ali su ovi dosta jeftiniji .

Moja iskustva su da su ta jeftinija "kineska" sredstva isto dobra , i treba ih koristiti ako je kukuruz u ranijoj fazi , tj nema dvojbe . Kad je granična faza ili čak dest i više lista , onda netreba rizikovati , tada treba ići sa npr Equip, Callisto, ...

Uradi ogled na jednoj parceli pola Siran,pola recimo Equip izmeri to sto ovrses sa jednog i drugog dela pa napisi da li je jako dobar.

@Kiki
Sve su to Kinezi,samo razlicite firme pakuju,ja radim sa Stoctonom godinama i nemam problema,tuku sve zivo,a i oni koriste kineze,jbg jeftina radna snaga,ne bi dzabe bio pet puta jeftiniji od nekog zvucnog imena

Nazad
Vrh