Herbicidi u kukuruzu

@strahinjaM,da li si licno prskao do tad ili je saznanje iz price,svakako hvala

Prskao prošle godine u 7. A za 8. samo iz priče.

A kome je frka za siran, a nije siguran baš za prskanje u 7. listu (pošto na preparatu piše 2-6), neka slobodno koristi Cordus. I njega sam probao, 8. list, sirka bilo jako puno i sve uspelo fenomenalno! To je Du Pontov, nikosulfuron+rimsulfuron. Čak i piše na njemu 2-8 listova ;)

pa negde 0,6-0,7 l po ha, kukuruz ima 4-5 pera, malo sam duze cekao jer nije krenula trava bila, inace bih pohvalio valsagard acetohlor uspeolo je prvo prskanje sasvim solidno iako nije pala kisa bar 10 dana a i kada je pala samo je pokupila prasinu..

Prekjuce bio kod mene covek,distributer masador semena,bili na njivi i upitam ga u vezi brojanja listova,i kaze da se broje svi listovi.Toliko o brojanju.Inace ja sam koristio Hemonik 1.25lit/ha+coloseum 0.6lit/ha.

@lemilica....ista je i kod mene situacija sa prskanjem na crno, dobro je odradilo u kukuruzu...a za Maton sam te pitao posto se pise o losem uticaju njegovom, a zastitari ga preporucuju

Kada treba da ti prodaju herbicid onda se ne broje donji prvi listovi, kada zeznes kukuruz sa prskanjem onda se racunaju i donji, tako to ide:haha:.

za maton pricaju svasta, realno mozda nekad i uvije malo kukuruz ali zato deluje extra na korove i jeftin je, postoje bolji od njega sigurno ali meni super zavrsi posao i jako brzo deluje. moj cale nece nikad da kupi ostale 2,4d kao lentamur,monosan i sl samo maton :osmeh:

Mene juce jedan dobar zastitar ubedjuje da u preporucenim kolicinama,dikamba moze ici do 8. lista u kukuruzu,kada se svi broje listovi.

Prskao prošle godine u 7. A za 8. samo iz priče.

A kome je frka za siran, a nije siguran baš za prskanje u 7. listu (pošto na preparatu piše 2-6), neka slobodno koristi Cordus. I njega sam probao, 8. list, sirka bilo jako puno i sve uspelo fenomenalno! To je Du Pontov, nikosulfuron+rimsulfuron. Čak i piše na njemu 2-8 listova ;)

Kad se vec pominje Cordus,ja sam mislio da uzmem Grid 75 zato sto ima vecu koncentraciju rimsulfurona nego Cordus,a da mu u kombinaciji dodam i Siran.U uputstvu za Grid se pominje da deluje i na pirevinu,dok kod Cordus-a ne.Da li je ovo opravdano?Ili je dovoljno uzeti Cordus?
Nemam pirevine mnogo,malo u razorima i malo ogumaka.

Nisam imao pirevine tako te godine, pa ne mogu da ti kažem. Al pošto ima 750g sulfonil urea u kombinaciji, mislim da je Cordus dovoljan. Ne znam koje su cene Grida i Cordusa, možda bi kombinacija čak bila jeftinija od samog Cordusa. To će ti onda biti 1250g sulfonil urea, znači super jaka kombinacija.

Doduše, za Grid piše da se primenjuje do 5. lista.

Kukuruz je u fazi 4 lista trenutno.
Ne znam koja je cena Cordus-a,Grid je nesto malo ispod 3000 din za 40 g,a ide ga 20-25 g/Ha.
Tako da cu onda ipak uzeti Grid i Siran,pa cemo videti kako deluje.

StrahinjaM
Posto si iz struke,a i prakticar si plus,jedno pitanje.U slucaju prevremenog preoravanja (konkretno,pretanjiravanja) kukuruza tretiranog acetohlorom sa terbitulazinom da li bi tu mogla da se seje mesana trava?Tretirano je pre nekih 25-26 dana u suvim uslovima i tako ostalo do pre dva-tri dana.

Nazad
Vrh