Herbicidi u kukuruzu

zavrseno prvo prskanje kukuruza,za sirak talisman 1l po lancu,za sirokolisnu plamen 1l na 3 lanca i calisto 1dcl po lancu....kada sam potrosio plamen isao sam sa calistom...prosle godine je calisto izgleda dobro odradio posao,slabo sirokolisne je izaslo,dok sirak je za medalju pa sam isao jacu dozu da ga zaustavim,kukuruz je 3-5 lista.

Čuo sam da je dva dana nakon prskanja kod jednog poljoprivrednika kukuruz komletno požutio i počeo da se suši. Radi se o 20 kj.

Ja sam se odlucio za siran+dimark.Kombinacija efikasna,a relativno povoljna.Prskanje cim vreme dozvoli,verovatno pocetkom sledece nedelje

Ovde će pre biti reč o nekom falsifikatu (to od Cambia ne može biti)! Ako je tako, biće frke u selu jer je sigurno još dosta ljudi prskalo s' tom hemijom. Sutra ću se raspitati o čemu se tačno radi.

motivel i kammbio su išli do osmog pera tako da kambio sigurno nije krivac.Ja sam ove godine tretirao acetogalom plus i terbisom na 3 peru i nije bilo nikakvih posljedica iako su tvrdili drukčije.Po sastavu taj acetogal po sastavu je nnekadašnji radazin koji je išao do 3 pera bez problema.

Kambio kod mene u 7 peru jeste bio krivac , odnosno ja sam bio , zato što nisam trebao tako kasno prskati . Sad znam . Radazin i acetogal nije isto . To što si radio je rizično.

@StrahinjaM Druze povedi racuna o konbinaciji Siran Maton .. Jedne godine kada sam ih pomesao zajedno u prskalicu napravilo mi se belo kao jogurt jedva sam oprao prskalicu a kukuruz mi je stopiralo kao i travu do prve kise posle kise trava ode kukuruz zakrzljao upropastio sam i godinu i njive i kukuruz. Proveri jos jednom da li se mesaju ta dva herbicida

Čuo sam da je dva dana nakon prskanja kod jednog poljoprivrednika kukuruz komletno požutio i počeo da se suši. Radi se o 20 kj.
Онда чекам пар дан па да видим шта је направио код мене. Прошле године сам прскао са дикамбом и није било проблема, тј одлично се показало.

sta mislite o ovoj kombinaciji,kako se pokazao u praksi,imam dosta sirka,muor,poponac,ostrik i burjan
1368342610368.jpg
1368342592951.jpg
1368342618406.jpg

preporuceno mi je da koristim u proporciji siran 0,5l i 0,200l plamen na 110-120l vode

Sirana stavi barem 0,7 lit a Plamena 0,6 lit za tu površinu, ako imate rizomskog sirka ponovićete tretman sa Siranom sa 0,9 lit.

@StrahinjaM Druze povedi racuna o konbinaciji Siran Maton .. Jedne godine kada sam ih pomesao zajedno u prskalicu napravilo mi se belo kao jogurt jedva sam oprao prskalicu a kukuruz mi je stopiralo kao i travu do prve kise posle kise trava ode kukuruz zakrzljao upropastio sam i godinu i njive i kukuruz. Proveri jos jednom da li se mesaju ta dva herbicida

Ja lično ne volim Maton i nismo ga koristili kući od kad sam se rodio. Ali u selu jako puno ljudi radi tu kombinaciju i svedok sam da je odlična. Mogu se mešati definitivno, samo kukuruz ne sme prerasti 4. list. I nema problema sigurno. Inače, užas. Treba paziti, na nekim preparatima te aktivne materije piše da mogu do 5. lista, što je čista glupost.

Ja svake godine isprobavam neku novu kombinaciju, pošto sam zaštitar i hoću da znam lično kako šta deluje. Ove godine na jednoj njivi Cambio+Siran, na drugoj Tarot Plus, na trećoj Maister. Pa ćemo videti.

Inače, Cambio po uputstvu može 3-4 lista, ali u praksi može od 2-5 (BASF-ov stručnjak kaže da može i 6. bez problema, al posle toga nikako).

Nazad
Vrh