Herbicidi u kukuruzu

Zato me komšija pita" kako tvoja ne pravi maglu?" E zato će on nekome platiti debelo,juče prskao suncokret sa pulsarom a obojica komšija imaju kukuruz ja tri parcele dalje pa sam se čudio šta budala radi bio je oblak na sve strane.

Da li moze da se pomesa Equip sa nekim nikosulfuronom? Ostala mi je jedna neparna flasa od prosle godine.

Konkretno ja imam te plave dugacke i rade perfektno. Radim na 5 bara i potrosim negde oko 120 l/kj , ili oko 200 l/ha. Prskao sam i po olujnom vetru i oped je uspelo prskanje, a da na komsijinu njivu nije palo ni kapi. Ko ne zna i nije probao da radi sa ovim diznama taj nije svestan sta je propustio. Cena je bila oko 10 eura za komad.

Oprskan kukuruz sa Peak-om 10 g/ha + Rimex 50 g /ha + 0,1 % okvašivač. Kako mi je ćale objasnio preko telefona kukuruz je bio u 5 listu... medjutim on je bio u 4 listu jer se prvi list ne računa tako da sam bio prinudjen da idem da ga oprskam jer sl. nedelje nisam u Srbiji. Takodje mi je rekao da je livada ..... kad ja u njivu a ono uglavnom ovako:

30nfzn7.jpg

stim da mestimično ima muhara i sirka iz semena jer je izvezen stajnjak prošle i pretprošle godine, pa izgleda u zavisnosti od prikolice do prikolice tj. mesta sa kog je uzimano na gomili (stajnjaka) tako ima i više i manje semena (zbog razlika u temperaturi unutar gomile).

Kombinacija herbicida sa slike je Gardoprim plus Gold 3,5 L/ha + 0,33 l /ha tangenta po uzoru na Syngentin LUMAX.

Kako se ne racuna prvi list? ja vidim da je ovde kukuruz sa 5 listova kod tebe...ili ja ne znam da racunam listove? Pitam samo posto se vec pisalo o tome kako se racuna

Postoje dizne za vetar.
Druze ovde ne duva vetric,nego vetar i pomoci nema,nismo bas toliko zaostali da neznamo da postoje dizne za vetar,ali jednostavno ne pomaze.Ja sam se pre sat vremena vratio sa prskanja,sinos je tek posle 21h moglo da se prska i vetar se stisao a evo sad ponovo krece da duva.Kod nas mnogi prskaju i preko dana a magla leti i do 2-3 sirine grana od prskalice.stete ce biti ogromne,samo da pocnu da rade herbicidi.

Izgleda znaju dosta njih za dizne za vetar ali im žao dati 10+ eura za diznu.
Vidim kod nas kupuju po jednu stave je na levu granu da ne zanosi komšiji:haha:

Sa kojom dozama idete Siran+ Maton mene su preporucili 1lit Siran+ 0,5lit Maton na 1KJ. Po uputstvu meni se cini da je to mnogo:sta:
Sirana 0,7/KJ, eventualno 0,8 ako ima mnogo sirka i 0,5l matona i udri. Samo da nije 5. list krenuo. Ako je krenuo, onda neka dikamba - plamen, banvel, koloseum, agrodimark...

A što se tiče poponca, za njega je najbolje rešenje koje postoji neki fluroksipir - lodin, starane, bonaca.

Danas uzeo esteron (0.7 l/ha) i nikogan (1 l/ha) za prskanje. Rekli su mi da za ovu kombinaciju ne treba lepak. Inace kukuruz je na cetvrtom peru. Da li je neko radio sa ovom kombinacijom i kako se pokazala?

Nazad
Vrh