Herbicidi u kukuruzu

Pitanje jedno,kako se broje listovi kukuruza?Neki kazu da se donja dva lista ne broje,neki kazu da se broje svi listovi,ko je sad u pravu?:sta:
svi se listovi btoje nekada onaj prvi list i otpadne ali istavi ožiljak gde je bio pa se i to broji bez obzira što je otpao nije važno koliko ima listova več se po broju listova zna u kojoj feno fazi se kukuruz nalazi isto i konju kad poodpadaju zubi znaš koliko je mlad :haha:

Svake godine kada se prska kukuruz ide čuveno pitanje ''kako se broje listovi kukuruza''. Pa i kada se dobije odgovor, broji se onako kako kome odgovara, u odnosu na to koju je špeciju uzeo. Jer, kada se dođe na njivu s prskalicom nema nazad.

Jel postoji neka hemija za zubacu ,da se dobro pokazala.
postoji jedino focus ultra,i neke sorte kukuruza koje se mogu tretirati,ja sam posejao 684ultra zbog zubace,prosle godine sam prskao Laudisem i on je prilicno dobro odradio posao,zubaca je skroz pobelela i zaustavila se na nekih mesec dana,nije napravila stetu ali susa jeste,moze Laudis da pomogne u punoj dozi ali nemoze da je unisti.

- - - - - - - - - -

jel ima neko iskustva sa preparatima na bazi dikambe,imam na jednoj parceli kukuruz sada je peto pero,ima malo poponca i palamide i jos neke siroke travke,tu kasnije planiram focus ultra jer ima zubace,danas sam nesto odradio plamenom pa me zanima hoce li to da suzbije poponac i palamidu.

Juce isprskan kukuruz koji je u 6-om listu Siran 1,2 lit + Peak 20 gr po hektaru! Nije nesto specijalno prljavo,uglavnom ogumci koji kada bi se ospartao malo bi sta i ostalo,ali za svaki slucaj...Peak volim sto radi i preko zemljista,a najavljuju kisu tako da imam dobra iskustva sa njim sto se tice siroke trave,cisti sve i drzi njivu cistu dokle god ima kise! Nikosulfuron iz Sirana sasvim sam zadovoljan njime...

Sa kojom dozama idete Siran+ Maton mene su preporucili 1lit Siran+ 0,5lit Maton na 1KJ. Po uputstvu meni se cini da je to mnogo:sta:

Uvek kad se kombinuju herbicidi mogu se smanjiti doze nego pojedinačno.Mislim da nema potrebe za 1/2 Matona jedino ako je nešto baš tvrdokorno.

Poslednja izmena:
Ljudi sta kazete za kombinaciju Plamen 0.7 l + Grid 75 WG (rimsulfuron + tifensulfuron - metil) 25 g + Siran 1.25 l / Ha?
Muci me na par mesta pirevina,pa mi se za toliko ne isplati da uzimam Equip.

Slabo ga poznajem ,ali po vašim pričama rekao bi da je to kao motivel ,sanspur ,nikosav,pa je i njega svakako puno....

Maton unistava poponac samo ako je jako mali,ako je i malo veci ne moze mu nista,malo se izvrne i posle nekoliko dana je ko nov.

Danas urađen tretman kukuruza.Čini mi se u poslednji čas jer kukuruz ima od 5 listova pa na više.Kombinacija Peak i Nikon.

Mi slabo radimo,po ceo dan duva vetar,ne moze da se prska,spremljen Equip 2l/ha i Coloseum 0.6/ha,malopre isprskao jedan lanac,jedva,opet poceo da duva...

Nazad
Vrh