Herbicidi u kukuruzu

Cime da suzbijem sovicu,ili kako je vec ko zove?Mala zuta stonogica,jede kukuruz iznad korena .Situacija je alarmantna,desetkovala mi je njivu.

Imam kukuruz i pasulj ručno posejan u redove,i na toj nijivi mi je izašao sirak,da li ima neko sredstvo za sirak a da ne smeta pasulju.

Cime da suzbijem sovicu,ili kako je vec ko zove?Mala zuta stonogica,jede kukuruz iznad korena .Situacija je alarmantna,desetkovala mi je njivu.
Uzmi neki insekticid tipa decisa,perfektiona ili fastac.Šta god možeš naći i da ti je jeftinije.Moja preporuka idi 0,5l/ha decisai garantujem da je sve mrtvo za samo desetak minuta.Dok ti skupiš krila od prskalice kukuruz je miran.
Ja sam iznad korena shvatio da je i iznad zemlje e sad ako je ispod zemlje onda stvarno ne znam neko rešenje.

Ne znam da li je (sovicu) "Lebaycid" suzbija?

A protiv sirka u pasulju "Pulsar", jes' da je skup ali radi pos'o.

1l/ha Matona je previse. Kod mene je sa 0.5l/ha sve sirokolisno pobijeno. A Talisman 1l/ha je dovoljno za muhare i sirak iz semena.

@vladj
Jednom sam skoro napisao,da sam prosle godine na 80 ari isao ovom kombinacijom.Zadovoljan sam,pre svega ekonomski,a i herbicidno je odradio solidno.Mada ni korova nije bilo bas za herbarijum,verovatno i zbog toga sto je prethodno isao acetohlor+terbitulazin na crno.Sve u svemu,nesto sirka,palamide,poponca,kojeg stira je zaustavio,nakon dve nedelje prosli spartacem i kukuruz se je skroz izvuko.E sad sto ga susa dokrajci...

Do kojeg pera se prska sa ovom kombinacijom i da li smem da prskam parcele gde je kasnilo nicanje kukuruza, zbog nedostatka vlage tek sada je doslo do klijanja zrna, a na istoj parceli imam i od 5 lista.

Ja sutra prskam kukuruz sa Protivel 75wg +Peak 75wg+ okvasivac sa kolicinom 30gr+15gr+ 0,1% kukuruz je u 4 razvijena lista

danas zavrseno prskanje kukuruza,sutra jos malo usluga i prelazimo na soju.kombinacija 0.7l coloseuma i 1.25l nikosava!kukuruz je u petom listu.neke njive su dok je kukuruz bio u trecem listu prskane sa 2.4d a danas popravni prvenstveno zbog divlje grahorice!imam samo ovu sliku....

fotografija0052.jpg

Imam kukuruz i pasulj ručno posejan u redove,i na toj nijivi mi je izašao sirak,da li ima neko sredstvo za sirak a da ne smeta pasulju.

Ne znam da li je (sovicu) "Lebaycid" suzbija?

A protiv sirka u pasulju "Pulsar", jes' da je skup ali radi pos'o.

druže Milojko može pulsarom da se prska pasulj ali ne kada je on posejan u kukuruzu

- - - - - - - - - -

Da li je neko koristio Talisman u kombinaciji sa Matonom? 1+1l /ha.

nije pametno prskati kukuruz u 5-om listu matonom a pogotovo sa dozom od 1l/h rezultat tog posla može biti da ćeš svakog vašara u Rumi i po pijacama prodavati bičeve od kukuruza

@pidikanac
Ja jesam lane isao u petom listu kukuruza sa Matonom 0,7 l + Talismana1,2 l + 3x20 NPK 4kg/ha i nikakvih propratnih negativnih efekata nije bilo.Sto se tice prinosa ne mogu da znam kako sam prosao,s obzirom da je parcela silirana.Ali klipova je bilo samo,sto sam vec reko,susa je ucinila svoje i mase je bilo manje nego ranijih godina.Inace dozom Matona od 0,7l/ha sam isao zbog poponca i palamide inace bi bile nize doze.Tako da samo mislim da je doza od 1l Matona previse,za ostalo moje iskustvo je,kazem solidno,a nikako najbolje.

po meni nema rešenja jer jer ti imaš usolisnu biljku Kukuruz i širokolisnu Pasulj a meni nije poznat preparat koi bi ti rešio problem ili možda postoi a da ja nisam o tome obavešten

- - - - - - - - - -

@pidikanac
Ja jesam lane isao u petom listu kukuruza sa Matonom 0,7 l + Talismana1,2 l + 3x20 NPK 4kg/ha i nikakvih propratnih negativnih efekata nije bilo.Sto se tice prinosa ne mogu da znam kako sam prosao,s obzirom da je parcela silirana.Ali klipova je bilo samo,sto sam vec reko,susa je ucinila svoje i mase je bilo manje nego ranijih godina.Inace dozom Matona od 0,7l/ha sam isao zbog poponca i palamide inace bi bile nize doze.Tako da samo mislim da je doza od 1l Matona previse,za ostalo moje iskustvo je,kazem solidno,a nikako najbolje.

veliki je rizik litar matona u petom listu moj tast je to probao ali samo jednom i nikada više jer se kukuruz neće osušiti ali u jednom momentu prestaje da razvija listove i samo se uvrće i pravi "bičeve " i tu klipa nema

Nazad
Vrh