Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije prvi put, radio sam vec tako.Imaš li iskustva sa mešanjem lentemula(2,4d) sa nikosulfuronom ili ti je ovo prvi put?
Najbolja i skoro najjeftinija varijanta ti je Peak Syngentin preparat za sirokolisne korove 20gr/hektaru je pakovanje a sto se sirka tice,bilo sta na bazi Nikosulfurona,Siran,Nikosav...u dozi od 1,25 l/hDrugari kukuruz mi je u fazi 5-6 listova .Od korova na njivi imam najvise sirka iz semena,jako malo sirka iz rizoma i tek poneki sirokolisni korov(jako malo).Imam povrsinu od dva katastarska jutra (dve njive).Molim za pomoc koji herbicid da primenim i u kojoj kolicini da nebi kupovao vise nego sto mi je potrebno. Unapred hvala dobrim ljudima!
sta moze da jede kukuruz listovi su mu sve grickani?
I ja sam ga koristio i imam isto mišljenje kao sale.Zeznuo je korove i kukuruz se izvukao ali nije ih baš uništio pogotovo sirak iz rizoma ove godine izgleda na tim njivama kao da je bio parlog.Čini mi se da kažu da može mnogo kasno da se prska pa sam ga zato i koristio,stvarno na kukuruzu se nije primetilo ništa a bio je dobar osmi list
Koju ste dozu koristili dali o.4 kg po ha ili ste išli onu donju o.3 kg.I ja sam ga koristio i imam isto mišljenje kao sale.Zeznuo je korove i kukuruz se izvukao ali nije ih baš uništio pogotovo sirak iz rizoma ove godine izgleda na tim njivama kao da je bio parlog.Čini mi se da kažu da može mnogo kasno da se prska pa sam ga zato i koristio,stvarno na kukuruzu se nije primetilo ništa a bio je dobar osmi list
Jeftinija varijnata Dikamba (Plamen, Dimark, Banvel kao original) 0.6-0.7l/ha i nikosulfuron (Talisman, Nikosav, Motivel kao original) 1-1.3l/ha u zavisnosti da li ima rizomskog sirka ili ne.
Skuplja varijnata DuPont Cordus + Syngenta Callisto ili ako nadjes DuPont Arigo kao jedino resenje.
Jos nijansu skuplja varijanta Bayer - bilo sta sve je dobro. Mozda je Maister nijansu losiji od svetog trojstva Monsun, Laudis i Ekvip.
Svako resenje je dobro i uradice posao.
p.s. Ako ovaj forum cita neko iz Bayera javite mi se i udelite mi bar neki popust. U Staparu ste prodali brdo hemije zahvaljujuci mojoj preporuci