Herbicidi u kukuruzu

Imaš li iskustva sa mešanjem lentemula(2,4d) sa nikosulfuronom ili ti je ovo prvi put?

Drugari kukuruz mi je u fazi 5-6 listova .Od korova na njivi imam najvise sirka iz semena,jako malo sirka iz rizoma i tek poneki sirokolisni korov(jako malo).Imam povrsinu od dva katastarska jutra (dve njive).Molim za pomoc koji herbicid da primenim i u kojoj kolicini da nebi kupovao vise nego sto mi je potrebno. Unapred hvala dobrim ljudima!

Drugari kukuruz mi je u fazi 5-6 listova .Od korova na njivi imam najvise sirka iz semena,jako malo sirka iz rizoma i tek poneki sirokolisni korov(jako malo).Imam povrsinu od dva katastarska jutra (dve njive).Molim za pomoc koji herbicid da primenim i u kojoj kolicini da nebi kupovao vise nego sto mi je potrebno. Unapred hvala dobrim ljudima!
Najbolja i skoro najjeftinija varijanta ti je Peak Syngentin preparat za sirokolisne korove 20gr/hektaru je pakovanje a sto se sirka tice,bilo sta na bazi Nikosulfurona,Siran,Nikosav...u dozi od 1,25 l/h

Frenki ja sam uslužno prošle godine radio i nisam baš oduševljen učinkom, teško nosi korov, doduše trava je bila malo starija ali sobzirom da ima dikambe treba da odradi posao.Mislim da ga treba koristiti kad su korovi manji.

Kukururuz mi je 6-7 listova(DKC5276),danas uzeo Calisto i Talisman.
Da li smem Calisto vise od 250ml/ha i Talisman vise od 1,25l/ha.
Imam jednu parcelu botanicka basta pa reko da joj j...m nanu.

I ja sam ga koristio i imam isto mišljenje kao sale.Zeznuo je korove i kukuruz se izvukao ali nije ih baš uništio pogotovo sirak iz rizoma ove godine izgleda na tim njivama kao da je bio parlog.Čini mi se da kažu da može mnogo kasno da se prska pa sam ga zato i koristio,stvarno na kukuruzu se nije primetilo ništa a bio je dobar osmi list

I ja sam ga koristio i imam isto mišljenje kao sale.Zeznuo je korove i kukuruz se izvukao ali nije ih baš uništio pogotovo sirak iz rizoma ove godine izgleda na tim njivama kao da je bio parlog.Čini mi se da kažu da može mnogo kasno da se prska pa sam ga zato i koristio,stvarno na kukuruzu se nije primetilo ništa a bio je dobar osmi list

Ovo sam i ja primetio. Ove godine sam nikosulfuron koristio u 3. listu samo da malo zabunim sirak da budem sigurniji sa Monsunom da ce ga odneti. Parcela koje je prosle godine prskana Monsunom ove godine NEMA sirka, a ostalo sto je islo sa kineskim Cordusom (Nikosav + Rimex) je kao najveci parlog. Dakle prosle godine sam ustedeo 1000din/kj a ove cu puci 10% prinosa zbog proslogodisnjeg skrtarenja na hemiji.

100% si u pravu Bojceticu,ja ove godine idem kombinaciju Equip i Callisto i na parcelama gde bi i kinezi odradili posao.
fotografija06701.jpg

Evo ova parcela je veceras isprskana tom kombinacijom
Prosle godine prskano sa Cordysom i Callistom,pretprosle Motivell i Callisto.

U preparatu Calaris Pro, pored Mezotriona (aktivna materija iz Callista) dodat je i Terbutilazin za poboljšanje delovanja preparata u odnosu na Callisto.

Pošto se za Terbutilazin u drugim preparatima (npr. Terbis) navodi da se sme koristiti samo do trećeg lista kukuruza, da li neko zna kako onda Calaris Pro sme da se koristi do osmog lista kukuruza, tj. kako mu Terbutilazin ne ograničava vreme primene?

Inače, kako sad stvari stoje (zbog neponika korova, kukuruza u 5-6 listu, nemogućnosti da se uđe u njivu bar do petka zbog jučerašnje kiše), najverovatnije ću kukuruz prskati tek iduće nedelje sa Chief-om i nekim jeftinijim Nikosulfuronom...

Koju ste dozu koristili dali o.4 kg po ha ili ste išli onu donju o.3 kg.

calaris pro može samo do 6 lista ja sam se raspitivao i lik iz Sinđente mi je to rekao tel.Saša 063/607-137

Jeftinija varijnata Dikamba (Plamen, Dimark, Banvel kao original) 0.6-0.7l/ha i nikosulfuron (Talisman, Nikosav, Motivel kao original) 1-1.3l/ha u zavisnosti da li ima rizomskog sirka ili ne.
Skuplja varijnata DuPont Cordus + Syngenta Callisto ili ako nadjes DuPont Arigo kao jedino resenje.
Jos nijansu skuplja varijanta Bayer - bilo sta sve je dobro. Mozda je Maister nijansu losiji od svetog trojstva Monsun, Laudis i Ekvip.

Svako resenje je dobro i uradice posao.

p.s. Ako ovaj forum cita neko iz Bayera javite mi se i udelite mi bar neki popust. U Staparu ste prodali brdo hemije zahvaljujuci mojoj preporuci :osmeh:

Dobićeš motiku:haha:

Nazad
Vrh