Herbicidi u kukuruzu

koja kolicina se koristi po hektaru Cordusa i Callista?
da li je tacno 40 g/ha Cordus-a i 0,2lit/ha Callista?
i da li trebam da koristim oba lepka posto i uz Cordus i uz Callisto idu lepkovi,da li oba da koristim ili samo jedan?
i koliko lepka na HA?

Trend mozes kao okvasivac,mislim da sam prosle godine stavljao po 1dl okvasivaca na 100l vode.I Callista 0,25l/ha.

sirokolisne nema mnogo i ovaj mi kaze da je 0,2 lit puna kapa.i kaze da mora obavezno oba lepka.da li ce da mu skodi nesto ako stavim dva lepka i trend 90 i AT plus?

Sasvim je u redu kada u poljoapoteci radi zastitar koji moze da da sasvim korektnu preporuku u vezi preparata, medjutim cesto se sretne u apotekama da radi neko ko nije adekvatno potkovan datim znanjem, te sam cesto prisustvovao scenama kad ubedjuju ljude da "sve to moze", poput ove situacije sa dva okvasivaca ... Srecom te ovde ima ljudi koji su uvek voljni dati savet :osmeh: izvinjavam se za mali:off_topic:

sirokolisne nema mnogo i ovaj mi kaze da je 0,2 lit puna kapa.i kaze da mora obavezno oba lepka.da li ce da mu skodi nesto ako stavim dva lepka i trend 90 i AT plus?
Nije vazno da li ima 3 ili 30.000 biljaka sirokolisnih trava. Bitno je u kojem je uzrastu i koja je sirokolisna trava. Divlju slacicu mozes oprskati i vrucom vodom pa ces je unistiti.

Kukuruz moj sad ima 5-6 listi
Tako da sam posetio nekoliko polj.apoteka zbog herbicida u kukuruzu i dobio sledeće odgovore za prskanje
samo Maister[SUP]®[/SUP] OD 1,5 l/ha cena oko 2700 din /l
[video]http://www.bayercropscience.rs/herbicidi/maister-od.html[/video]
samo Equip (svi kažu da je dovoljno 1l/kj.) a preporuka proizvodjača je 2 - 2.5 l/ha cena od 1900 - 2100 din/l
[video]http://www.bayercropscience.rs/herbicidi/equip.html[/video]
kombinacija Equip + Laudis ( kažu 1l+1l /kj. je dovoljna )a preporuka proizvodjača je 2-2.5 +1.5-2 l/ha cena 1900 + 2700 din /l [video]http://www.bayercropscience.rs/herbicidi/laudis.html[/video]

Poslednja izmena:
Treba mi pomoc u vezi prskanja, do sada sam uvek prskao na crno neki acetohlor i kasnije kad kukuruz nikne do tri pera neki 2 4 d, za sirokolisne, posto je ova godina takva kakvaje na crno nisam prskao jer nije bilo kise kukuruz je nikao do cetvrtog lista korovi se nisu pojavili sad kukuruz ima od pet do sest listova a od trava ima muhar i pirevinu po malo od uskolisnih i poponac, peprljugu i divlju kupinu od sirokolisnih korova. Cime da prskam u ovom uzrastu kukuruza molim za savet?

Treba mi pomoc u vezi prskanja, do sada sam uvek prskao na crno neki acetohlor i kasnije kad kukuruz nikne do tri pera neki 2 4 d, za sirokolisne, posto je ova godina takva kakvaje na crno nisam prskao jer nije bilo kise kukuruz je nikao do cetvrtog lista korovi se nisu pojavili sad kukuruz ima od pet do sest listova a od trava ima muhar i pirevinu po malo od uskolisnih i poponac, peprljugu i divlju kupinu od sirokolisnih korova. Cime da prskam u ovom uzrastu kukuruza molim za savet?
Istu imam i ja situaciju,ja verujem da cu ici sa nekom Bayerovom.
Laudis,maister ili monsun.

citao sam njihove karakteristike u nijednom upustvu ne pise da neki od njih ubija poponac a ja ga bas imam jedino da ga strucno drugacije nazivaju.

Evo resenje
images
mozda moze malo duza drska radi ledja.:osmeh:

Od svih gledani herbicida na kraju kupio GAT MOTION 4-OD
U stvari to je Motivel samo ima uljnu formulaciju OD a sa njim se prska kad je od 2-6 lista kukuruz ( znači u mom slučaju zadnji trenutak za prskanje ) Proizvodi se u Austiji
Ide 1 -1,25 L/ha i cena mu je 1264 - 1400 din/l

Prskao sam njivu acetomarkom+ u komb sa zeazinom.Nije pala kisa i sad je u njivi haos od livadske trave,maslacka,cicka,raznih puzavica...Ima i sirka i palamide.Cime da omlatim to,i da zavrsim sa korovom?kukuruz je negde 4-5 lista?Vidim da je pisano o raznim kombinacijama,ali nemogu nijednu da odlucim.

Jeftinija varijnata Dikamba (Plamen, Dimark, Banvel kao original) 0.6-0.7l/ha i nikosulfuron (Talisman, Nikosav, Motivel kao original) 1-1.3l/ha u zavisnosti da li ima rizomskog sirka ili ne.
Skuplja varijnata DuPont Cordus + Syngenta Callisto ili ako nadjes DuPont Arigo kao jedino resenje.
Jos nijansu skuplja varijanta Bayer - bilo sta sve je dobro. Mozda je Maister nijansu losiji od svetog trojstva Monsun, Laudis i Ekvip.

Svako resenje je dobro i uradice posao.

p.s. Ako ovaj forum cita neko iz Bayera javite mi se i udelite mi bar neki popust. U Staparu ste prodali brdo hemije zahvaljujuci mojoj preporuci :osmeh:

Cuveni motikel :osmeh:

Danas prskao cistije njive s kombinacijom lentemul i talisman, a prljavije sa lentemulom i equipom, kukuruz u 4. listu. Sve se zeleni na sve strane.

Nazad
Vrh