Herbicidi u kukuruzu

Za ovu godinu ostaje stara kombinacija: Celebrity plus 400g/ha + Rezon 0,5 l/ha + Motiwell (ili neka zamena) 0,2 l/ha. Ne menjam konja koji dobija!
Ja sam isto uzeo celebrity,pitao sam u apoteci dali mogu dodati jos malo nikosulfurona,rekli su mi da je sam celebrity ima dovoljno ...prosle godine je slabije delovao na sirak iz rizoma...ove godine cu i ja dodati malo da sam siguran...

Jel ima za palamidu i sirak iz semena jedan preparat ili mora dva i sta preporucujete? Kukuruz je oko3-4 lista!

Gogi pisao sam eseje na temu trava i spektra delovanja herbicida. Narocit osvrt je bio na palamidu i sirak iz semena/rizoma. Malo samo pogledaj u nazad postove.

Jel dikamba materija protiv palamide?
Plamen je od galenike? Sta nudi Bayer?
Jel ima veze koliki su korovi?

Bayer nudi laudis , Syngenta do 5. lista nudi Banvel, nakon toga Callisto, Galenika nudi Plamen do 5. lista , preko toga tangentu ...itd
Mada Sirak iz semena bi trebalo da reši Laudis. Ako nema rizoma može da se prska samo sa Laudisom ali ne znam da li izadje jeftinije .....

Koja je razlika izmedju Motivela i Motivela extra 6 OD? Sem sto ima veci procenat nikosulfuron-a ovaj drugi, je l to znaci da je bolji ili je samo jaca doza pa ga ide manje kao sto pise u prospektu a u sustini je isto?

Po onome sto su dali u prospektu samo je povecana doza nikosulfurona,a automatski manja doza ide za aplikaciju preparata.Sto bi nas seljak reko isto djavo samo drugo pakovanje.

Nazad
Vrh