Herbicidi u kukuruzu

Odustao sam od 2,4d, kukuruz u cetvrtom listu a idu praznici.
uzeo sam NICON 5l pakovanje po 790din/l
i agro DIMARK po 1600din/l
mada je PLAMEN bio 1550, neznam zasto nisam uzeo, al nisam.

Danas sam od drugara koji inače drži poljoprivrednu apoteku, uzeo agrodimark da suzbijem samoniklog suncokreta i nešto ovo sitne trave, i on mi kaže da za agrodimark ide lepak. Da li je neko tako radio?

Danas napravio kombinaciju Dimark 0,5 lit + Rimex 20gr+Nikosav 0,3 lit sve to na 2 k.j gde je malo bilo kriticno!Kukuruz u fazi 3-4 lista Bilo je siroke trave i na ogumke sirka iz rizoma,ova kombinacija i prosle godine super odradila posao!Samo sto je isao Peak umesto Dimarka ali posto je mali kukuruz odnosno manje od 6 lista Dikamba je bolje resenje jer ubija i Solarium nigrum,koji je vec par godina zastupljen na mojim njivama i tesko ga suzbija Prosulfuron!

%CE%A3%CF%84%CF%85%CF%86%CE%BD%CE%BF+%E2%80%93+%28Solarium+nigrum%29.jpg
Kerece grozdje!

Nikad ja u kukuruz do sada nisam imao kerece grozdje,ali zato palamida i muhar neizostaje,poceli vec ponegde iako je prskano pre nicanja.

Sta ide za muvar, a sta za bodu?
Bode imam mestimicno u zakupu iako je vec jednom prskana izbilo je opet 30%
A muvar je ove godine svuda zastupljen, verovatno zbog temperature! A posle kise...

Danas sam od drugara koji inače drži poljoprivrednu apoteku, uzeo agrodimark da suzbijem samoniklog suncokreta i nešto ovo sitne trave, i on mi kaže da za agrodimark ide lepak. Da li je neko tako radio?
Ako ides samo sa njim trebalo bi lepak isto kao i calisto kad ide sam u prskalici, ako ide u kombinaciji sa Nikosulfuronom ili Eqvipom tad ti netreba lepak.

Na Lentemulu pise da se primenjuje u kukuruzu kad je u fazi od 3-5 listova u kolicini od 0.75-1 l po ha! Dali se sme koristiti ako je kukuruz u fazi nicanja ili sa samo 2 lista? U pitanju je neujednaceno nicanje. Pitam sta iskustvo i praksa kaze, inace to sto pise u uputstvu vec sam procitao!
Isto pitanje i za Callisto, od kad se moze primeniti? plasim se da nije rano i niknu neki novi korovi posle.

Dali se na trzistu pojavio herbicid koji ima iste karakteristike kao kalisto.Mislim da se zove mezatron ako ga je neko koristio neka iznese svoja iskustva.

Kukuruz je u fazi 2-3 lista , a sirak iz semena i rizoma oko 10 - 15 cm visine , sta bi bilo najefikasnije ubaciti u prskalicu ?
Ja sam taj slučaj juče rešavao sa Sorgum.To je rimsulfuron koji je malo jači nego klasični tarot od 250mg/kg i ima 255mg/kg+17,5gr nekog protektanta.Jako je dobar i lepo se rastvara.Proizvode ga Herbos iz Hrvatske.Snjim sam radio jer je kukuruz kao kod tebe mali a verujem da će se morati raditi još jednom pa ću onda drugi put ići sa nikosulfuronom.Inače ide 50gr/ha a kutija od 100gr je nešto manje od 2000rsd.Skida i dosta širokolisnih korova.

Diklofen: resava i sirak iz rizoma sorgum? kod mene je kuk. u 4 listu cekeo bi jos koji dan da dodje do 5 lista pa bi samo jednom tretirao? nisam radio sa sorgumom,ili da radim sa talismanom???

Nazad
Vrh