Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Danas obišao njive koje su prskane 9,10 i 11.05. sa 1,25l/ha Nikogana ili Talismana.Ja ne bih rekao da ta hemija radi na uskolisnim korovima.
Nikosulfuroni deluju dobro.Sav sirak i muhar je bukvalno pocrneo i ima čak i gde je legao na zemlju.Danas ošpartao par hektara pa video kompletnu sliku njiva.
jel radio neko sa siranom i kako se pokazalo?
licno sam to doziveo prosle godine, kesice sa trandom izbegavati u sirokom luku.Sto puta sam cepao onaj deo gde je oznaceno za makaze ali sam jednom sam odradio "kako treba".Ako zenica nije ostecena, ima sanse da se provuce bez vecih posledica.Jedno upozorenje svima : kolega mi sipao hemiju u prsklicu i okvašivač (mislim da je trend) mu prsnuo u oko - završio u bolnici (ko bi reko)
Johny,citaj starije postove!danas obisao njive i moja iskustva sa herbicidima u kukuruzi su sledeca:
callisto- jako dobar za sirokolisne korove, ali i skup, prskao sam skoro sve kukuruze s njim,i na nekim njivama sam prskao jos i sa Nikonom ali nije bas odradio posao kako treba jer ima dosta diviljeg sirka iz semena koji nije pocrneo, prskao sam i sa Celebritijem ali taj je samo zaustavio rast korova,samo ponegde se uskolisni korovi iz semena suse ali nije da se suse kao od kalista jer daleko jaci (ali samo za sirokolisne,na uskolisne ne deluje bas), a dokle ce tako da bude neznam videcu, i zamolio bi vas za savet, koji koktel sa herbicidima napraviti da se kompletno suzbiju i sirokolisni i uskolisni korovi u kukuruzu? dali moze callisto + equip i u kojoj dozi po ha? ili koje kombinacije predlazete?
Sve ovo što si napisao je tačno bar po priči i iskustvu jednog iskusnog zaštitara. Kaže da je jako bitno da i divlji sirak iz žila ima bar 4-6 lista da pokupi što više hemije. Što se doza tiče doza se treba pridržavati koje su i propisane. Bar kod orginala. Kombinacije koje si naveo su ubitačne za sve korove na parceli, jedino je cena različita. (Tarot- oko 1900 din/ha a Equip - 2,5 lit/ha= 4200 din) oko ova druga dva herbicida cene se ne razlikuju baš nešto.@nectar
Pisano je x puta o tome. Kombinacija Laudis/Callisto i Equip/Tarot, suzbija sve korove, samo je i jako skupa. Iskustva od prosle godine kada je nakon prskanja takodje bilo hladno vreme su da Equip nije delovao zadovoljavajuce. Generalno mislim da svi herbicidi slabije deluju kada nocne temperature se spustaju ispod 12-13 stepeni u nekoliko dana posle primene. To se pokazalo prosle godine, a nekome i ove ko je prskao uoci hladnog talasa od pre nedelju dana.
edit: Edit dozu odredis sam. Ja najvise gledam uzrast korova. Sto su veci korovi idem sa jacom dozom. Populacija korova nije bitna, jer svejedno je da li prkas 3 trave ili 33.000. To je moj misljenje koje ne mora biti tacno.