cika_jova
Član
kod nas na maister i na talisman svi kukaju
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam svojih 15 k.j kukuruza zagrnuo i sad je dobilo kisu...Ostalo mi jos 3 k.j da isprskam,kukuruz je veliki dosta (8-9 list) ali imam poluzivi Sirak iz rizoma i Solarium nigrum-Pomocnicu ...Cekam da uletim sutra,prekosutra uzeo sam Laudis i Rimex pa da ga ispolivam sa time i zavrsavam sa kukuruzom do branja...
Jel ga prskas po redu i spustas dizne nize ili kako se usudjujes da ga prskas Rimexom ako ima do 9 lista.
isto i kod mene Talisman - C'ORAK sirak iz rizoma je samo pozuteo i od silnih kisa se oporavio i sad cu da zagrcem kukuruz ,samo cu jos koji dan da sacekam krajnji momenat za ulazak,PEAK je odradio svoje maksimalno nista sirokog lista nemam u njivi tako da teorija o losem racunanju doze herbicida otpada,TALISMAN je katastrofa a na velika usta ga hvale i drze cenu kao toboz on je vec postao BREND ? ? za sta ?prava sramota
Upravo to da ne zezas krizu. Ja znam da se na kukuruzu broje svi listovi a Rimex ide do najvise 7 lista Rimex ti je isto sto i Tarot (rimsulfuron).Racunaju se samo otvoreni listovi a ne i uvijeni a Rimex do 7 moze a cuo sam od apotekara da ide i do 8 bez problema...Sta mislis da ne zeznem nesto?!
Upravo to da ne zezas krizu. Ja znam da se na kukuruzu broje svi listovi a Rimex ide do najvise 7 lista Rimex ti je isto sto i Tarot (rimsulfuron).
Apotekari ako nisi dobar sa njim uglavnom u ovo vreme kad je prskanje pri kraju a njima ostalo herbicida onda pricaju svasta samo da bi prodali jos od zaliha. Pozz.
U basti?
Pa kolike su vase baste?
1ha?
O svim tim Nikusulfuronima bar ja znam da sam dosta napisao (negativno) i znam dosta ljudi iz mesta koji su i ranije radili sa Motivelom i uglavnom nisu imali uspeha ali nikad nisu herbicid krivili nego uvek su nasli neke trece uzroke. Sve u svemu Equip mislim da bi bio resenje s tim ako bi mogao i po redu prskati bio bi s dve strane u prednosti. Prvo zbog ustede herbicida jer bi prepolovio dozu u pola a drugo ako ti je kukuruz prilicno visok kad prskas po redu, ( 2 dizne rotacione na svaki red) mogao bi spustiti nize da ne bi prskao kukuruz direktno u glavu.Puna doza Nikona 1,2 lit/ha je vrlo loše odradila posao.
Posle ovih silnih kiša još više niče sirak.
Još ga je i led pošteno dotukao, pa je sad pod stresom i stoji na 7-8 listu.
Sa čime sad da ga prskam?