Gume

[video]http://gumededra.com/gume/petlas-agro/[/video]Jel su ove Turske gume čemu?po ceni su nešto jače od naših Mitas-Cultor a kvalitet?

Imam ja i Cultor i Mitas na novom IMT i nisu loše al sad hoću da kupim za stari traktor ali ih ima samo sa 6 PL a ja bih da kupim bar sa 8 ili 10 PL. Ove Turske imaju sa 8 PL i koštaju oko 5-6000 din. više po komadu a neznam kakvog su kvaliteta.

- - - - - - - - - -

Nista narocito, otprilike isto s....
Imaš li neki predlog?

Ma imaju samo sa 6 platana pa neznam kako će se ponašati pod većim teretom i koliko će to trajati.

za koj it itraktor trebaju? ja sam jesenac uzeo za 539 obe zadnje i prezadovoljan sam brat ih ima na store 402 vec 2 god i extra su,mnogo bolje od trajala i rekorda,videcemo kolko ce trajati za sad su extra i dosta su meksi kramponi tako da su za oranje super..

Данијелла и мој глас иде за Култор,имам одлична искуства са њима...Например такође на ферги имам Трајал гуме ево 8 им година и изгураће још једну сигурно.мсм на задње....да није било и шуме па сам их ту помало зезнуо биле би и дуже.и опет ћу купити трајал или култор на њега,што да купујем турско смеће кад имам домаће задовољавајућег квалитета.

Sa Trayalom i ne treba porediti, ja sam pre godinu ipo kupio na 560 prednje nisu nizasta, jedna vec pucala sa strane... U moje i susedno selo je pre 2 godine stiglo oko 35 novih Rakovica sa Trayalovim gumama, i svi kukaju na njih... Neki su ih vec i menjali...

za koj it itraktor trebaju? ja sam jesenac uzeo za 539 obe zadnje i prezadovoljan sam brat ih ima na store 402 vec 2 god i extra su,mnogo bolje od trajala i rekorda,videcemo kolko ce trajati za sad su extra i dosta su meksi kramponi tako da su za oranje super..
Ma treba mi za 577.Radi se o gumama 13,6X36.

dobro je i da ima 6..ja jednom davno rodjaku se nova deformisala i raspala tigrova i kad je rasekli imala samo 2 platna a bila kao 6 :bravo:tako da nasima nista neverujem al ove me bas prijatno iznenadile

Imam ja i Cultor i Mitas na novom IMT i nisu loše al sad hoću da kupim za stari traktor ali ih ima samo sa 6 PL a ja bih da kupim bar sa 8 ili 10 PL. Ove Turske imaju sa 8 PL i koštaju oko 5-6000 din. više po komadu a neznam kakvog su kvaliteta.

- - - - - - - - - -

Imaš li neki predlog?
Moj prijedlog je Barum. U Srbiji nije nikakav problem naci odredjenu marku u odnosu na ovdje.Kod mene u prodaji postoje samo Turske, Kineske i made in Serbia.Eventualno jos nesto iz zemalja bivseg istocnog bloka, nesto ''markirano'' nema pa da ti je bog ujak. Do prije 5_6 god. u Bijeljini se prodavao i Barum,ali vise ne.Imam na 560 2 njihove gume i vise nego zadovoljan sam. Takodje imam na jednoosovinki Tehnostroj gume Barum koje su dosle na novoj prikolici 1981god i dan danas savrseno sluze, 16pl dimenzije 8.25_15.
A sto se tice platana na novim gumama, moje misljenje, malo to ima veze sa trajnoscu gume. Jednostavno zato sto je lako moguce da odredjen pneumatik nema to sto je deklarisano na njemu,nego da se radi o najobicnijoj lazi . Po meni je bitniji kvalitet tih platana i same gume. Primjer, imam na fergi isto fabricke gume, godina je 1986. Traktor ima 8000rh, ripne su se istina potrosile skoro do kraja (meni ne znaci posto traktor ne ore,tanjira i sl.) ali i dalje nose jednoosovinku bez propblema, pritom imaju samo 6pr i marka je nekakva Indijska ''MRF''. Ali se jednostavno radi o kvalitetu, jer se u to vrijeme nije moglo svasta uvoziti u zemlju kao sada.

Nazad
Vrh