Gume

KAMA,ako je za traktore,to je po meni neunistiva guma.Barem je tako ispalo kod mene.

Ako je neko zainteresovan za gume 15.5 38 sa mtz felnama neka se javi na pp, gume su 50%

Ne mogu naci konvertor dimenzija guma interesuje me sledece:Imam na traktoru 20.8-38 mislim da je to 520-75-r 38.Koja dimenzija gume odgovara njoj po obimu (zbog prednje vuce) a da je sirine 650 ili 710?

Da te malo ispravim,20.8-38 odgovara gumi 520/85-38.Gume širine 710 mm nećeš moći da staviš na tvoje postojeće felne jer idu felne W23 za ovu dimenziju,tako da o tome nemoj ni da razmišljaš sem ako menjaš i felnu.Najpribližniji obim ćeš postići sa gumama kako si reko da oćeš šire da su,sa dimenzijama 650/65-38 koje će da budu malo niže po obimu od 20.8-38 (520/85-3:cool:

650/70 skoro u dlaku odgovara po obimu. Felnu lako moze da napravi prosirivanjem felne od zglobnog IMT-a sto mislim da je Spajkiju cilj posto zna gde ima i reslova od tih felni :D

To sam video da ima zelenim upisano,ali ja tražio na google ukucaš 650/70-38 i ne daje ti ništa,pregledao www.landwirt.com i nije dao ama ni jednu gumu te dimenzije,znači ne postoji.:osmeh:

Jeste,guma ima oznaku 520-85 r 38.Mnogo mi upada traktor na prolece sa tim gumama u njivu u pripremi i hteo bih nekako to da resim.Da li bi bila dovoljna guma sirine 650, da smanji taj povrsinski pritisak?Zar guma 650-85 r 38 nije identicna ovoj 520-ki samo sto je sira od nje ?

Veca je sirina a 85 je koliki procenat sirine je visina. Sa povecanjem sirine bi trebalo da smanjiti taj udeo sirine u visini da bi visina ostala ista. Zar nije lakse da montiras krune i duple tockove od zglobasa s' tim da stavis gume iste kao sto sad imas umesto zglobasevih 18,4?

Razmisljam o svemu i svacemu... Kako ce se ponasati Imt-ovi bocni reduktori sa duplim tockovima?

Nazad
Vrh