Gume

Ja znam da su ljudi posle potkivanja mazali kopite prerađenim uljem da izgledaju lepo. (Malo off-a... ::sramota:spavam:

Gume se premazuju glicerinom,koji moze biti i pomesan sa vodom 1/1.To se ne radi da da bi imale lepu boju vec da bi zadrzale elasticnost i manje pucale posebno kada su izlozene jakom Suncu i niskim temperaturama.

Izvinte il ja sam se slatko nasmejao mislim da bi pojedine postove trebalo prebaciti na stranicu smesne slike videa . . .
guma i ulje nikako zajedno ne idu

Danas isao u izvidanje, trazim gume za traktor, ponuda nije neka, samo turske Seha, Petla i Mitas, vrlo rijetko Cultor ali nema odgovarajuće veličine, na Galaxy nisam naišao, Trayal ima samo 11.2-28" ali izgledaju katastrofalno (uske+niske, ripna tanka i nježna), ruske Belshina izgledaju odlično ali sam našao samo gume za 38" felgu. Cijena nije bas mala, za sve 4 gume (2x16.9-30" 14 platana i 2x12.4-24" 8 platana ili 2x11.2-24" 8 platana) treba 2300-2400KM tj. oko 1150-1200 Eura+montaža. Petlas sam koristio na prošlom traktoru (14.9-30"), pokazale su se izvanredno a i novi vlasnik traktora ih hvali (a ne izlazi iz šume). Seha mi se ne svidjaju, danas sam uporedo gledao Seha, Petlas i Mitas jednu do druge i Seha izgleda najlošije, struktura gume je loša, ivice su neravne. Koje bi mi gume inače preporučili, imam vremena da biram do proljeća?

Danas isao u izvidanje, trazim gume za traktor, ponuda nije neka, samo turske Seha, Petla i Mitas, vrlo rijetko Cultor ali nema odgovarajuće veličine, na Galaxy nisam naišao, Trayal ima samo 11.2-28" ali izgledaju katastrofalno (uske+niske, ripna tanka i nježna), ruske Belshina izgledaju odlično ali sam našao samo gume za 38" felgu. Cijena nije bas mala, za sve 4 gume (2x16.9-30" 14 platana i 2x12.4-24" 8 platana ili 2x11.2-24" 8 platana) treba 2300-2400KM tj. oko 1150-1200 Eura+montaža. Petlas sam koristio na prošlom traktoru (14.9-30"), pokazale su se izvanredno a i novi vlasnik traktora ih hvali (a ne izlazi iz šume). Seha mi se ne svidjaju, danas sam uporedo gledao Seha, Petlas i Mitas jednu do druge i Seha izgleda najlošije, struktura gume je loša, ivice su neravne. Koje bi mi gume inače preporučili, imam vremena da biram do proljeća?
ja kolega imam petlas prednje na mtz radialne i mogu samo reči hvale da kažem .a grizu strašno neuporedivo bolje od belshine a kako gutaju rupe da ne pričam

Pankin obrisi poruke, saljem ko budala mislim kod mene greska, a ono kod tebe nema mesta dok provalim u cemu je stos hahahhahha :osmeh::haha:

A sta je sa stomil gumama, nesto ih nema na trzistu. Da li se jos uvek proizvode? Nisu toliko lose bile.

Zanimaju me dimenzije guma 380/70R24 i 480/70R34 koje su to oznake otprilike, jesu li to 12-ke ili 13-ke prednje? Pretpostavljam da su 16-ke ove zadnje.

Da razjasnimo neke stvari,ta tabela služi samo zbog prednje vuče da možete bezbedno da uključite i zato vam daje za kombinaciju 380/70-24 i 480/70-34 kombinaciju 13.6-24 i 16.9-34.A odgovarajuća guma je nešto drugo,koja se dobija prostom matematikom.Inch ili col je 2,54 cm.Ako 380 mm podelimo sa 25,4 mm dobijemo cifru 14.96 što znači da je 14.9-24 je odgovarajuća za 380/70-24,Ako zadnju od 480 mm podelimo sa 25.4 mm dobijemo 18.89 što znači da je najbliža odgovarajuća guma je 18.4-34.:ppozdrav:

Nazad
Vrh