Gume

Ne znam za Good year mi smo skoro kupovali Cultor gumu za 560 i kostala je 38300 dinara u Sapcu.

Ima li neko pojma pošto su gume za Rakovicu 14.9-28, i koje biste preporučili od onih sa skromnijom cenom (ne bih one skupe tipa Good Year i sl.) ?

Zapravo, hteo sam da zovem Šuloka pa da vidim šta on drži jer mi on odgovara zato što gume dovozi na kućnu adresu (bar mislim da donosi jer i komšija hoće da uzme prednje gume za rusa pa bi onda zajedno naručili gume, a to je već bolja solucija nego kad nosi gume samo jednoj mušteriji), ali pošto apsolutno nisam upućen u gume otvoren sam za sve predloge...

Ja vam mogu proveriti ovde u selu dali ima polovnih guma od Rakovice znam da su ih dosta rasklapali za Egipcane,cesto bude ekstra dobrih guma.Meni su nudili za 560 ali smo kupili novu 16.9-28.

Ja vam mogu proveriti ovde u selu dali ima polovnih guma od Rakovice znam da su ih dosta rasklapali za Egipcane,cesto bude ekstra dobrih guma.Meni su nudili za 560 ali smo kupili novu 16.9-28.

Ipak bih nove, jer će onda ove moje stare sa Rakovice preći na IMT-a (na kom je jedna vrisnula). Pa da bar na jednom traktoru imam nove gume... :osmeh:

kolega mirko 015, da li Jusel ima i gume u ponudi,ja inace narucujem preko njihovog sajta robu ali nisam video ponudu spoljasnjih guma,konkretno me interesuje dimenzija 11,2-24 ili ako moze broj gde bih mogao to proveriti kod njih naravno moze i na p.m:ppozdrav:

Evo sad konkretno pitanje, šta biste pre uzeli od 14.9-28: Mitas ili Cultor?
Prodavac kaže da se obe proizvode u Rumi, cena je slična, a pošto nemam mogućnosti da vidim gume (naručio bih ih, pa bi mi doneli na kućnu adresu) ne znam kakve su (oblik gustina ripni, veličina balona i sl.), tj. koje su bolje...

Evo sad konkretno pitanje, šta biste pre uzeli od 14.9-28: Mitas ili Cultor?
Prodavac kaže da se obe proizvode u Rumi, cena je slična, a pošto nemam mogućnosti da vidim gume (naručio bih ih, pa bi mi doneli na kućnu adresu) ne znam kakve su (oblik gustina ripni, veličina balona i sl.), tj. koje su bolje...

Moj savet ti je Mitas ja ih imam na rakovici isto u Rumi proizvedena...
Mitas je kvalitetnija, i lepse uradjena...

Treba mi jedan savet. Na traktoru mi prednje gume orginal idu 13,6-24 a sad su na njemu 12,4-24 koje bi trebalo uskoro menjati. Imam kući jednu novu gumu 12,4-24 pa sad ne znam šta mi je bolje da radim, da prodam nekom ovu gumu ili menjam i doplatim za dve 13,6-24 ili da kupim još jednu 12,4-24 ?

@Dukej
a sto ne bi uzeo 16.9.28 ?

Pa ne znam da li te uopšte mogu da se namontiraju na Rakovicu.

A to što sam spomenuo da ću ove postojeće sa Rakovice staviti na IMT 560 (tamo znam da ove manje mogu da se namontiraju) je zato što mi je jedna 16.9-28 sa IMT-a riknula, a neću na njega nove jer će IMT ići na prodaju čim kupim neki drugi traktor (rusa ili 577). Sad je sezona pa su traktori u oglasima dosta poskupeli tako da ću najverovatnije čekati zimu pa onda tražiti šta da kupim, a i IMT će lakše otići sa boljim gumama (ove koje su sad trenutno na Rakovici uopšte nisu loše i mogle bi još dosta da idu, i da mi nije problem sa gumama na IMT-u ne bih ih ni menjao).

Uzmi mitas, lepsa je, kvalitetnija, mekana, udobna u voznji, i jako dugotrajna .inace ne volim kada je guma pretvrda, jeste da se sporije trosi ali zato zna da itekako trese.

kolega mirko 015, da li Jusel ima i gume u ponudi,ja inace narucujem preko njihovog sajta robu ali nisam video ponudu spoljasnjih guma,konkretno me interesuje dimenzija 11,2-24 ili ako moze broj gde bih mogao to proveriti kod njih naravno moze i na p.m:ppozdrav:
Jusel 015/300-000 Koliko znam imaju sve poljoprivredne gume Rumine i Trayal

Ovi iz jusela rade gume samo maloprodaju i ne šalju brzom poštom.malopre sam zvao da pitam 7.50/16 je 6.820 a 14.9/28 je 25330.trajalove su obe ali mi ništa ne znači pošto ne šalju i zato ih i nema na sajtu u ponudi

Nazad
Vrh