Gume

Nije to previše ako znam da u Šapcu traže toliko ili više za 225/70-15 sa sprintera a 16kinje se u poljoprivredi daleko više traže od ovakvih 15ki.

Koje ime sada nosi nekadasnja ruma-guma?i ako moze neki broj telefona direktno u fabrici ili u njihovoj prodavnici u rumi...

Imam pitanje za moje zemljake iz Bosne.Radi se o prednjim gumama 6.00-16,kod mene u selu su neki isli ovih dana u Bijeljinu i kupili su Rumine gume za ferdzu po ceni od 30 eura komad.Jel lazu ili istinu pricaju.Ako je ta cena stvarno i ja cu odmah da idem da kupim obe nove.

Juce kupio na 540 Trajalke napred 5000 komad.Rumina napred je iskocio bubreg sacuvaj boze a sara na pola,a druga trajalova(starija) je u odlicnom stanju bila ali je zato celava skroz.
Zanimljivo danas drugaru ispred moje kuce na ferdzi puce napred nova Cultor guma,pa gde bas danas na uskrs(mozda zato sto je krenuo do taste),pomogao mu da skine i odnese kuci da namontira staru.Kaze krpio je 5 puta od kad je kupio novu(spoljnu i unutrasnju).Sad sledi reklamacija.Nemogu da verujem koliko je ta guma tanka,to je strasno.Nekad je unutrasnja bila deblja od ove spoljne Rumine.

Ja sam uzeo te 6.00 16 za fergu kultor ruma kako se vec zovu sa montazom su nesto vise od 40 evra, sa ovim trayalovim sam napravio 2000 sati ali su bile gotove cim naidjes na malo siljati kamen puknu krpio sam ih bezbroj puta, bile su sa strana bas popucale.

Kod nas su Rumine-Cultor 56 eura.Neznam samo kolika je garancija na njih,na trajal je 3 godine i svi su mi rekli pa i fabricka prodavnica u Krusevcu da za reklamacije nema problema,samo posaljes gumu i dobijas momentalno novu,Procenat priznatih reklamacija je 90%.Na autu takodje Trajal,odlicno sluze,odnos cena i kvalitet.

Imam pitanje za moje zemljake iz Bosne.Radi se o prednjim gumama 6.00-16,kod mene u selu su neki isli ovih dana u Bijeljinu i kupili su Rumine gume za ferdzu po ceni od 30 eura komad.Jel lazu ili istinu pricaju.Ako je ta cena stvarno i ja cu odmah da idem da kupim obe nove.
ja kupio skoro za toppeda Coltar ili tako nešta 47e a cijene se kreću od 45e pa nadalje tako da ti nebih znao reći dali te muljaju ili ne.

Komso da im onda ja posaljem moju prednju levu sa 560, zbog onog parcenceta sto se odvalilo...
Komso za ono si sam kriv:osmeh:,ako se ne vidi na gumi da je strugala od rukavac mozda bi i mogao pokusati da je zamenes,ako ne uspes vratice ti gumu.

- - - - - - - - - -

ja kupio skoro za toppeda Coltar ili tako nešta 47e a cijene se kreću od 45e pa nadalje tako da ti nebih znao reći dali te muljaju ili ne.
Saznao sam o cemu se radi tu,izadje to jeftino jer imam pravo na povracaj PDV-a jer iznosim robu iz zemlje,ali to je procedura i neisplativo je,potrosim kroz gorivo razliku.

Po koje novce se moze naci guma 10/80-12 sa bar 10 plata.,na jednom mjestu sam gledo pa sam se iznenadio kad mi rece cijenu nesto sitno preko 100€

Nazad
Vrh