Gume

pitanje za vas imam ponudu za belorus 82 ali su mu gume loše,koje gume preporučujete za njega i dimenzija istih i ako može neka cena za njih

Evo i napokon da postavim koje sam uske točkove uzeo za Claasa i mašinu za olakšano montiranje
2vwb9c7.jpg

270is.jpg

21j0ln9.jpg

30aqbo9.jpg

14e6jq8.jpg

Mislim da je tolerancija do 5%, tako mala razlika kao što je ta izmedju 480/70R30 i 16.9R30 je beznačajna, mnogo veće se razlike pojave izmedju nove i istrošene gume.Ovdje ima samo 14mm po prečniku tj. 7mm po poluprečniku, šta je to u odnosu na dubinu ripne koja je kod nove gume 40-50mm a kod istrošene manje od 7?

Da ne ponevljam ali slažem se sa zombijem sti što bih dodao samo da je pitanje bilo za jeddnu vrstu guma tj. zadnje gume a šta je sa prednjim ako traktor ima prednju vuču e tu se mora voditi računa da ako povećevaš ili smanjuješ dimenzije tj. parametre guma UVEK se mora voditi računa da taj procenat bude jednako povećen ili smanjen. Još jedna korisna stvar koju sam primetio da različiti proizvođači imaju i razlike u dimenzijama guma tako da i to je od činilaca za koje treba povesti računa prilikom zamene ili uparivanja, pregledajte tablicu sa linka koji je cici postavio pa ćete videti o čemu pričam.

Ne kontam .Jel to hoćete gumu 24 z. da nabijete na felnu od 20z .Vi imate već 14.9 20 ':sta:

Da ne ponevljam ali slažem se sa zombijem sti što bih dodao samo da je pitanje bilo za jeddnu vrstu guma tj. zadnje gume a šta je sa prednjim ako traktor ima prednju vuču e tu se mora voditi računa da ako povećevaš ili smanjuješ dimenzije tj. parametre guma UVEK se mora voditi računa da taj procenat bude jednako povećen ili smanjen. Još jedna korisna stvar koju sam primetio da različiti proizvođači imaju i razlike u dimenzijama guma tako da i to je od činilaca za koje treba povesti računa prilikom zamene ili uparivanja, pregledajte tablicu sa linka koji je cici postavio pa ćete videti o čemu pričam.

Kod spomenute razlike od 5% se i misli na traktore sa prednjom vučom.

Da li je neko stavljo na 558 na prednje 195/75/16 mesto 7.5 /16.Posto mogu dosta povoljnije da se nadju od 7.5/16.Razmisljam samo oce mi cesati o rukavac?

Trebalo bi da mogu da stanu a da ne češu. Al ćeš sa njima teže upravljati nego sa normalnim sa prutom po sredini pogotovo na blatnjavom. A verovatno i brže habaju trap na šoderisanom putu. Ali i same gume mnogo više traju nego standardne traktorske. Koliko je to "povoljnije"? Meni stoje tri komada odlične, nikako da ih stavim negde u oglase, da prodam.

Prodaje 4 gume za 100 evra,25 evra po komadu izgledaju ok teretne su ,a ima iza 30 evra kontinentalove.

Nazad
Vrh