Gume

Pa i nije neka razlika mislio sam da su kod tebe jos vece. Dobice najverovatnije za sledecu jesen nove zadnje a prednje ima jos dugo da guli..

Ja juce gledam cene dijagonalnih i radijalnih u dimenziji 18.4 R34. Moracu Case-a obradovati na jesen sa novim. Radijalne mi se nesto ne uklapaju u budzet tako da ce verovatno dobiti Mitas ili Cultor dijagonalnu.
I koja je cena?
Kod mene na ursusu ista dimenzija, jos malo i guma izmedju ripni ce dodirivati asfalt..

Stigli uski tockovi za Ariona. Komplet uzet u BPS, Guma trade. Felne su holandske, sastavnjane od komponenti. Vari robot na zeljenu dimenciju. Na obruc felne se prvo vari prsten pa tek onda srce. Debljuna zadnje felne 15 mm, a prednje 12 mm. Gume su BKT 340/85 R46 i 320/85 R32

Koje su dvije opcije širine trapa?

Malo OT (odgovor može u temu Claas): Kako si zadovoljan sa Claasom (potrošnja u oranju, udobnost, ajnšlag..., neke mane potencijalne)?

Mislis na sirinu traga sa ovim tockovima?
Sto se tice Ariona tu tek treba da steknem ''dojam'' :), ima tek oko 60 rs.

Namesteno je na 150 cm. Tako mi treba. Mogu sa ovim gumama i na 70 i na 50, mada meni treba samo 70. Nece one gaziti vise od 34 cm. Videcu kako zaista izgleda kad ih montiram. Jedino u ovoj dimenziji nije bas najidealniji procenat brzine kotrljanja. Trebalo bi da se prednje gume vrte max do 5% brze od zadnjih, ali je optimum do 2,5 %. Ova kombinacija je na oko 4% po papirima.

Da li na felnu gde ide guma 8.25-20 moze da se namontira guma 9.00-20? Da li prikolica moze proci tehnicki ako je na jednoj osovini 8.25 a na drugoj 9.00?

Namesteno je na 150 cm. Tako mi treba. Mogu sa ovim gumama i na 70 i na 50, mada meni treba samo 70. Nece one gaziti vise od 34 cm. Videcu kako zaista izgleda kad ih montiram. Jedino u ovoj dimenziji nije bas najidealniji procenat brzine kotrljanja. Trebalo bi da se prednje gume vrte max do 5% brze od zadnjih, ali je optimum do 2,5 %. Ova kombinacija je na oko 4% po papirima.

Jasno mi je da je jedna opcija 150 cm. I moji traktori za prskanje, gnojivo te sjetvu i kultivaciju 4x70 cm su na 150 cm, a na 200 ide jedan u sjetvi 6x50cm i drugi u kultivaciji 6x50cm. Zanimam me koja je druga širina trapa kad se okrenu felge tj. jel mogu ići na 200 cm? Ako ti se da napiši cijenu točkova (može i u PP).

Sirina redovnog traga je na oko 180. Nisam bas tacno merio, al gazi redove. Video sam to dok sam bacao vestak.

Sto se tice obrcanja felni na siri gaz to nisam ni planirao. Meni treba samo na 150 jer je sejalica 6 redova i seje samo na 70. Tako sam radio i sa starim traktorom stim da su tamo gume bile 420 zadnje i moglo je da se radi sve. Ovo pruza samo mogucnost komotnijeg ulaska izmedju redova. Nosivost je slicna stim sto ce zadnje gume ici na oko 3,2 bara.

Nazad
Vrh