Gume

Imam na 80 ks zadnje 11.2 i radim sa 1500 kg teškom prskalicom punom.

Галакси гуме су срање од гума, после прве године се показале линије у круг као да су протектиране. А већ у трећој години су попуцале између рипни на газећем слоју,а код мене најтеже носи нодетку 4 реда. Један пријатељ што ке са ферџом и једноосовинком киријао после пола године их рекламирао све биле попуцале око рипни. Док Митаске су друга прича њих имам на Зетору и као нове су ево 4 година.

Jer sve ide na kakav stroj idu.
Rođak je uzeo isto 16.9 na same na prvi kraj.
Nisu loše ali u blatu mi bolje taurus ide bolje.
Isto tako i cultor dosta proklizava

Možda sam već pisao o tome. Ako jesam, evo ponovit ću.
Usporedba guma više proizvođača u različitim dimenzijama je jako nezahvalna. Čak i iste dimenzije ako proizvođač ima prozvodnju na više mjesta nisu jednake kvalitete. Imam vlastito iskustvo s Pirelli gumama 8,25-16 proizvedenim u Tunisu i u Španjolskoj. Razlika kao noć i dan. Dakle ako se želi kupiti guma prema tuđem iskustvu, obavezno neka bude ista dimenzija i model, i proizvodnja u istoj tvornici. Čak i onda su moguća odstupanja, ako se radi o većem vremenskom periodu prozvodnje (moguća promjena recepture zbog pojeftinjenja proizvodnje), ali to je već puno rjeđe.

Stavio drugar na mali deutz 40 motas 12.4
Platio papreno oko 500e a ja ne vidim potrebu
Ok bolji grip, manje upada ako radiš površinske poslove
Ali skupo

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Da li uzimati Trajalove 13.0 65 18 sa 16 platana (12500 dinara) za zmajevku ili bežati od toga, sledeća je Indijska oko 15000, Cultor je oko 20000!

Bila je negde na oglasu, valjda Smederevo, indijska za 12500,ako je opis iz oglasa tačan(i ovako ne verujem dok ne vidim uživo)
Lično bi trajal izbegavao... Cultor jesu skuplje i na glasu kao pristojne, ali je činjenica da zadnjih par godina sve i jedna guma koja me je izdala bila upravo Cultor, one predratne još idu rekord, sve posle njih su puno lošije...
Odlično su mi se pokazale mitas i bf-Goodrich ali su i skupe u majčinu...
Lane sam uzeo Cultor, a mislim daću sledeće uzeti bkt, tu su negde sa cenom...
Mislim ni sam nisam pametan nekad, ali trajal ne hvala..

Sve nam prikolice sad imaju balonke, sem ove "nove", al imam na stanju i za nju, samo gume blagovremeno menjati da budu nove one što su kritičnije... Jednostavno mi se više sviđaju, stvar ličnog mišljenja što ne znači da, sam u pravu... Vukao sam i sa kamionskim točkovima, i sa svim felama uzanih guma, i balonka mi najbolja za ulaziti u njivu, i gokle god ne zamenim zmaja moram ga pratiti u njivi...

Мени је то у плану да пребацим све приколице на те камионске. Јбг 8,25 20 су од 12000-15000дин и гаранција од изласка из радње до код неких 2 године. Рачунам за те паре ставим преправљене камионске и миран много, много више од гаранције било које 8,25 20.

Nazad
Vrh