Gume

Tu si u pravu... I ja da imam uzane prešao bi na 22.5 garant... Ali kao što rekoh sve su mi balonke, i za sad ostajem pri njima...

Kod mene su na svim prikolicama 22.5 gume.Nema bojazni od tereta a ako se desi ka bum uz put može na licu mesta da se demontira i namontira druga guma za svega nekoliko minuta bez skidanja točka sa prikolice.Jedino što im zameram je to što su tvrde pa prikolice lupaju strašno i što klize po blatu ali jbg tako je kako je.

Ja sam prvi komplet imao fuš gume, pa je bilo razočarenja odma u prvom transportu.
Sad su reklamirane tj dobio sam vidno bolje.
Svi kod nas prelaze na kamionske, a i lokalni vulkanizer je toplo preporučio, iako je ssmo vulkanizer. Kaže ove balonke imaju stalni zajeb zbog unutrašnjosti, a i nije neki kvalitet guma. 15000 do 18000 za jednu gumu, pa puta 4, i onda za 5 ili 8 godina opet neka rikne, nekako mi porazavajuce. Zato sam uzeo 22,5 komplet sve 4. O tehničkom ne razmišljam.

Tu si u pravu... I ja da imam uzane prešao bi na 22.5 garant... Ali kao što rekoh sve su mi balonke, i za sad ostajem pri njima...
Ма не би ја никада бежао од узаних али јбг нити су јефтине нити су квалитетне, а ових 22,5 има скоро свугде и половне нису скупе што мени највише одговара. 😁

Sta mislite o kupovini polovnih guma 520/70r38 ? Imam situaciju da su zadnje bas istrosene a prednje su negde na 70% pa ne valja ni ovako da ide a ne bi valjalo ni da zamenim samo zadnje.. :unsure:

Ja juce gledam cene dijagonalnih i radijalnih u dimenziji 18.4 R34. Moracu Case-a obradovati na jesen sa novim. Radijalne mi se nesto ne uklapaju u budzet tako da ce verovatno dobiti Mitas ili Cultor dijagonalnu.

Gume su baš ozbiljna stavka.Uzeo sam prošle jeseni nove prednje za D.F a po pravilu sam trebao i zadnje ali malo morgen ću da ih menjam u paru.

Nazad
Vrh