Gume

Sad mi je na 1.5 sto mislim da je mnogo cak i pesak da teram.Stare dijagonalne sam drzao na 0.8 0.9 do 1.1 1.2 samo kad se pesak terao.

Kod mene su zadnje gume na rusu naduvane na 1 bar. Hteo sam da ih doduvam na 1.1 bar i rekoh svrnuću na pumpu na onaj automat za duvanje guma. Tako i uradim jutros, namestim na automatu 1.1 bar i on krene dva, tri puta, i onda izbaci error. Izgleda da ti automati nisu predviđeni za niže pritiske i velike gume.

Moram da menjam zadnje gume na NH-u. Interesuju me vasa iskustva sa Turskim, Indijskim gumama? Cene su 50-70% od cene boljih guma ( Firestone, Trelleborg itd.) Da li su za toliko i losije? Brze se trose, ili se trese traktor sa njima? Da li ispucaju brzo? Svako iskustvo je dobrodoslo.
Hvala unapred.

Svako priča svoju priču,neki kažu dobre ..neko ih kudi...svi pričaju iz iskustva sa traktorima od 60ks. Ja sam se pre par dana odlučio za Cultor,4 godina garancije. Gume su radijalne,520 85 r38 i koštale se 110000din komad. Drugar je kupio traktor od 200ks sa svežim turskim gumama ..kada je krenuo da podriva,obe su popucale..a garancija istekla,kramponi na 70%.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Uzeo pre par dana Bkt 420/85 R 38,8 godina garancija.Na oko dobra guma,kopija Continentala(s'tim što je na Continentalu šira šara za skoro 9cm).Napumpane na 2 bar(zbog razrivača)i i dalje su mekane u transportu.
Videćemo,vreme će pokazati.

Gale Ruma mi je poslao ponudu za 520/85r38 Cultor 118k din
-ll- Maxima Trelleborg 117k din(prave kod nas)
Baki Vulko KG mi je za kultor dao 110k din
Svi ostali su bili daleko skuplji za iste dimenzije. Sve cene su sa PDVom.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Kod koga nabavjate ove gume, ja trazim 420/70 r30 i nikako da nedjem nekog dobrog dobavljaca. Ozka mi se nudi ali taj nesto ni bih da kupujem. Moglo bi jos Petlas ali za njega se ceka oko mesec dana. U zadnje vreme Mitas-a niko ne uvozi!

Nazad
Vrh