Dobra tema, slučajno sam je video ovih dana. Auuuu, momci, ala ste mladi, pozdrav generacijama iz 50 i neke (slovakbre, peto1, možda ima još neko od vremešnijih - nisam gledao sve postove).
Pa priča je sledeća: Regrutovan ja u VES akustičarska mornarica - nikad do tada čuo, a što je najgore, tada se mornarica "drala" 24 meseca!!!
Srećom, odem da radim u Kragujevac, prijavim se za stalno i nekako prebacim vojnu dokumentaciju i onda promena VES-a - Škola rezervnih oficira veze Beograd, 45-ta klasa, novembar 1972. pa još 15 meseci.
Pa pošto je "sekira upala u med" (rodjen skoro Beograd), što kaže Radovan III "ne budem lenj...", već prionem na učenje, budem treći u klasi, em' dobijem 10 dana nagradno, em' ostanem u Bgd kao vodnik-staža u istoj školi da primim novu klasu. Uglavnom tokom škole, dobijem još 10 dana za prvo mesto u Centru veze Beograd - takmičenje radiotelegfista i još 7 dana za kvalifikaciju na takmičenju Prve armijske u Užicu. Sa redovnim, skratim vojsku skoro dva meseca.
A klasa bila "Juga u malom" - 180 ljudi (Dimče iz Tetova, Janez iz Maribora, Ante sa Korčule, čak i par Albanaca). Pred kraj, imao ja nešto "šteka", a većinu dao ćale, kupim Škodu 110L, pa sad zamislite: "mlad, lep, visok .... češljo' kosu na prirodno", lepo podoficirsko odelo, auto, pa gde ti je kraj!?
I da se priča još lepše završi: Dodju ljudi iz jedne državne ustanove ("biblioteke") i od cele klase izaberu nas nekoliko, naravno sa preporukama od starešina, sa pitanjem da li bi smo mi hteli da radimo kod njih? Pa, ko ne bi!
A o tome, možda neki drugi put!
,
P.S. Možda je ovo predugo, ali momci vi baš skratili, dajte malo detalja!