Gastronomija I kulinarske đakonije

Skoro sam imao prilike da probam premaz zapečenog belog luka u kombinaciji sa prepecenim hlebom .
Toliko je dobro da sam napravio nekoliko tegli .
Bude tu i maslinovog ulja , limuna ruzmarina i bibera . . .
e70f5c02dba3a79b3b59eda13b81c6e6.jpg
9d3b497cfb38390fe8a451dcb991176b.jpg

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Pa to ti je isto kao kad odeš u market i kupiš nešto u omotu a ono nosi naziv "šunka".

Još grđe što sam video je "pileća šunka" 😂

To me podseti , u Grčkoj letos na nekoj lokalnoj pijaci naletimo na ogroman beli luk ( bukvalno ko manje jabuke )
Uze žena nekoliko da ih iskoristimo za baštu .
Ne budem ti lenj , nacnem jedan a ono ni ukusa ni mirisa ?!?
Pre neki dan gledam ženu kako ga sadi i čudim se šta će joj kad nema nikakve arome ?

Ma beži bre.Prvi se naježim, pogotovo ako se zadesim negde u nekoj gužvi pa pored golubijeg gnezda još pride dođe i beli luk, lele i kuku. 😱😂
Pre par godina idemo na svadbu, sa nama idu drugar i njegova gospoJa.On seda u auto, okreće se prema meni a beli luk štipa za oči.Pa da li si ti saglaman(normalan)?Idemo na svadbu, međ' svet, skockani k'o špajz pred zimu i sada si se ti našao da nam kvariš premijeru.Ladno kaže šta me briga, to je zdravo, pa zdravo onda i tebi.

Неки стручњаци......
Погрешно.Срећом још постоје стручне особе ,од кредибилитета,које смеју да своја сазнања и знања јавно искажу без обзира на каснија злурада и свакаква друга опажања.
Бели лук има потпуну здравствену корисност једино ако се чен лука сажваће у устима у кашу и из неколико "гутљаја" прогута ,сачека минут два па те онда почне или настави с јелом.Све остало је само мирис и укус.
Неуким грађанима и одбеглим сељанима ,нарочити онима из Горњег пи....ца,може се свашта подвалити,што се обилато и чини.

Има једна реч која гласи м е р а и када се из куће полази у спољни свет не једе се нити ради било шта што може да иритира друге.

Bjeli crni luk je kineska stara tradicija i nekoliko puta je "snažniji". Ja kinezima vjerujem što se tiče narodne medicine, a i ostalog ;).
Prije nekoliko godina u Lidlu je bila jedna glavica u kutiji zapakovana za oko 5 €.
Ja ga za svoje potrebe spremam u posudi za sporo kuhanje.

Sklepao sam krematorijum. Pala proba. Radi poso! Mali smo se otkinuli pa se zapeklo. Uglavnom treba se upoznati jos s peckom. Nisam stavljao foliju i dolivao vode. Mislim da bi trebalo.
Kad jako nalozim, digne temperaturu na 300 stepeni. Kasnije padne na 150-200.
Kako vi koji imate furunu, pecete prasad itd. Koja temperatura, da li ide folija, koliko vremena pecete, da li dolivati vode uvek itd...

Inace preukusno je i nesto posebno. Nit je sac nit je rerna. Nit razanj, nit furuna. Cudno nesto bas.

Nazad
Vrh