Fungicidi u strnim žitaricama

Mindjusar, ako su informacije sa interneta tacne o kolicinama koje Rusija sa Krimom proizvodi psenice, nema nista od bolje cene jedan duzi period. Imaju jeftino gorivo, jeftino djubrenje i jeftiniji trosak zakupa/vlasnistva. Meni deluje da mi tu nemamo sta da trazimo dok se nesto ne promeni.

Ako sam dobro razumeo,ove godine je Rusija izbila na prvo mesto po izvozu pšenice,a to nikad niije bilo!Kako će se to odraziti na nas male,upravo vidimo kroz cenu koja jedva pokriva troškove proizvodnje.

Danas uzeo Nomad i Sekator za prvi tretman psenice. Ima li neko iskustva sa nomadom,prvi put ga korisitim.

Je l neko radio tretman? Nista ne pisete :) Kakva su vam iskustva sa Teatar plus-om?

Poslednja izmena:
Ja sam prvi tretman odradio pre 10 dana sa Duofen plus, Metmark i Fastac.
A Teatar plus sam koristio 2015 godine, bio sam zadovoljan.

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока

U lepo...ja planiram posle kisa....a pitam zato sto su am iste npr za Duet i Excorta plus...a cena skoro 40% manja...

Treba da spremim hemiju za prvi tretman za samo 1,1 jutro zita. A ne bi nesto da kupujem vec da iskoristim sto mi je ostalo od prosle godine (sacuvao sam ga da preko zime da se ne smrzne)
a to je:
a)stockton prizma ec (pripikonazol 250gr/l) - ostalo mi je negde oko 200ml. Pa sam mislio da kupim tebukonazol od 1L i sipam 300ml pa smuckam ta 2 za prvi tretman?
Ima Akord, Orius i Mystik250, svi su tebukonazol ec 250g/l i video sam u katalogu da postoji i Bounty sc 430g/l ali ne znam da li ga ima i u prodaji?

b)ostalo mi je sekatora 60ml, sad ne znam da li je to premalo? Opcije?

c) urea 4kg

Da li mi je glupa ideja? :)

Bolesti za sad nema a ko rece jedan inzenjer ratarstva ovde kod nas verovatno nece ni biti u nekoj velikoj meri kao npr 2014 i 2015 , cime bi mogao da se odradi prvi tretman da izadje sto jeftinije ??

@imt577dv
Aktivna materija tebukonazol. Imas ih barem 10 proizvodjaca. Folicur je original, od kopija imaju svi proizvodjaci hemije. Gelenikin je Akord npr.

Znaci mogla bi samo jedna aktivna materija preventivno ?? Jer nismo primetili pojavu bolesti lista za sad a prosle godine su se vec moglo primetiti na listovima u ovom uzrastu psenice, samo su donji listovi su trenutno pozuteli malo ali ne zbog bolesti.

Nazad
Vrh