Fungicidi u strnim žitaricama

Preporuka u prvom tretmanu. Za fuzarijum nije nešto...

Prvi tretman je i najbitniji. Ako se tom prilikom sacuva psenica posle bude lakse.
Kakva su vam iskustva sa falkonom?

Ja ga koristim već nekolilo godina i zadovoljan sam, ali teba probati i nešto drugo. Sinoć bio na bayerovoj prezentaciji i pokazali su grafikon gde su radili ogled - prvi tretman falcon a drugi prosaro i prvi tretman zantara a drugi prosaro, ovaj sa zantarom dao 500 kg/ha više...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Od onog gadnog napada bolesti samo Falkon u prvom tretmanu i nema jeda, da napomenem sejem ns 40 koji bas i nije tako osetljiv.Mixer me preduhitrio a kako bi oni opravdali skupli preparat nego da povecava prinos ,ako to potvrdi Mindjusar koji prati nove preparate onda cu verovati:ppozdrav:

Ja sam probao falcon,ali i dalje sam misljenja da je za prvi tretman Acanto plus neprikosnoven

- - - - - - - - - -

Mislio sam da je Falkon zbog 3 a.m.bolji od Acanta,radio sam prosle godine i sa jednim i drugim,na istoj sorti i istom terenu,razlike ima i trajanju zastite i u brzini skidanja bolesti i u jos nekim stvarima. Za sad prednost kod mene ima Acanto plus.

Kod mene je 2014 Župin Presing akt.mat propikonazol u prvom tretmanu odradio posao za 10+ a znate svi kakav je tada bio napad bolesti.Sada ću ići sa Nomadom u prvom tretmanu kt.mat. propikonazol i tebukonazol.

I ja idem sa njim ili Excorta plus,zavisi sta nadjem,iste im A.m.
A Nomad je kao Prosaro,samo sto ima vise grama aktivne materije.

Jel koristio neko Zantaru od Bayera i kako se pokazala?
Imo bih ja štogod kasti ,ali ljudi će to pogrešno shvatiti... Nije mi cilj da reklamiram bilo šta ovde, a ta merenja sa ogleda koji su prikazani na prezentacijama sam ja merio kako vagom tako i meračem hlorofila tj. "Zelenila". Sadržaj hlorofila je jedan od indikatora stresa i produktivnosti fotosinteze.

Inače ima vrhunsku efikasnost na bolesti mrežaste pegavosti i ramularije u ječmu kao i rdje i septorije u pšenici.

Cena je takva kakva je, koliko para toliko muzike. Zantara nije samo još jedan "običan fungicid", sa ovim preparatom se otišlo korak dalje, a osim bolesti utiče i na fiziologiju biljke.

Ali pijemo kafu uskoro pa ćemo se ispričati

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Dragane jedno pitanje,da li je onda bolje odraditi jednu zastiitu u listu zanatrom nego dve jeftinije?

Imam cenu za Zantaru i bas je skupa, ali cu je probati pa da vidimo sta zna. Kad je pravi momenat za njenu primenu?

Ona je za prvi tretman, a najbolje se pokazala u medjutretmanu (ko radi 3 puta) kad izadje zastavičar...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Ima sad i ovaj novi preparat od BASF-a, Priaxor, koji isto sadrži akt. mat. iz grupe SDHI inhibitora kao i Zantara + piraklostrobin. Navodno cena treba biti u rangu Acanto plusa, kojeg nece biti sledeće godine više.

Nazad
Vrh