FOTON

Поред вођица вентила страдали би и лежајеви на радилици, јер уље помешано са прашином би дошло кроз пумпу и до лежајева и свих клизних делова које се подмазује уљем из картера. Да пропелер може тако набије прашину у делу вентила баш не верујем али ајде нека им буде. Мислим нисам мајстор па нећу да неком "мајстору" рушим снешка.

Да, и мени је чудно да се наталожи прашина јер она буде около трактора само када он ради, а када ради, увек је неки натпритисак у мотору, па мотор и не може да усисава, већ издувава паре и гасове напоље, али да је прашине било на глави, било је.

А та прашина која би доспела у картер са уљем сливеним из главе мора прво да прође кроз филтер уља пре него уље крене кроз уљне магистрале до радилице и другде где долази под притиском, тако да би то требало да буде оно што је сачувало лежајеве радилице.

Или, ако већ идемо у теорије, можда су оне вођице и вентили били дефектни и имали луфта сами од себе, што се каже, па се од гарежи из издува који је прошао између вођице и вентила формирао тај густи талог кога смо приметили после скидања вентил декле, а не од прашине. Ко зна шта је тачно.

Nisam ni znao za ovaj model. Doduše, nema ga ni sada u zvaničnoj ponudi, ne vidim ga nigde.
b4b3bbffdb7925a316ce6231608fabfe.jpg

Negde u februaru sam naisao pored trgomena i video taj traktor ispred, pa sam svratio da pogledam. Cena mu je bila 19 000 koliko se secam. Gume radijalne kao na lovolu 504 sto dolaze. Menjac mislim da je isto 3x4 brzine.
946386354b0734f8b31ac0523c34b717.jpg
e039a4664078ecac68210de51fd9af86.jpg

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Da, vocarac, dimenzije i hauba kao foton 504, ona serija pre lovola, psim sto je menjac 3x4. Mislim da nema kompresor. Sad kako ce se pokazati ko zna.
Kod mene je lovol 504 vec godinu dana i koji mesec preko. Napravio 500 sati. Za to vreme su ga dva puta vozili u kraljevo u servis. Oba puta problem sa menjacem. Prvi put otisao neki lezaj i poceo da bruji mnogo u svim brzinama, na 200rh. Na 400 rh su ga odvezli drugi put u servis jer je reverzer iskakao nizbro, bio otisao opet neki lezaj, iglicasti. Inace imao sam jinme 454 i 554, oba napravili po 4000 sati i nikad lezaj u menjacu nisam promenio niti je iskakao iz brzina.

Da, 2.228.800 dinara. Kupuje ga drugar, juče mi je rekao. Međutim i dalje ga nema u zvaničnom cenovniku, nisu mi jasni. Malo mi je krivo, možda bih njega uzeo, ali možda i nisam pogrešio, 50ks će mi završavati posao, a ovaj troši dosta više.
Što se tiče kvarova, videćemo, biće šta će biti

Da, vocarac, dimenzije i hauba kao foton 504, ona serija pre lovola, psim sto je menjac 3x4. Mislim da nema kompresor. Sad kako ce se pokazati ko zna.
Kod mene je lovol 504 vec godinu dana i koji mesec preko. Napravio 500 sati. Za to vreme su ga dva puta vozili u kraljevo u servis. Oba puta problem sa menjacem. Prvi put otisao neki lezaj i poceo da bruji mnogo u svim brzinama, na 200rh. Na 400 rh su ga odvezli drugi put u servis jer je reverzer iskakao nizbro, bio otisao opet neki lezaj, iglicasti. Inace imao sam jinme 454 i 554, oba napravili po 4000 sati i nikad lezaj u menjacu nisam promenio niti je iskakao iz brzina.

Iskakanje iz brzine nizbrdo je jako opasno u brdovtim krajevima. Spas su jedino nezavisne kočnice na sva 4 kotača, a ovaj lovol ih vjerojatno nema.

Je l'se Lovol sklapa kod nas?

Sad iz ovog ugla kad gledas, da li bi ponovo uzeo lovol 504.
Da ga uzimam za kes novog ne bih nikada uzeo vise ni kineza ni bilo kog drugog tog ranga, posto pored njega imam same dorada 70ks, 1996 godiste i polovan kosta otprilike kao ovaj nov a razlika u radu je nebo i zemlja. Za ove pare koliko izadje preko subvencija toliko vredi, mene je izasao traktor lovol 504 sa radijalnim gumama i ferocop grajfer 5m ukupno 11000e.

Kada bih opet uzimao preko subvencija nesto, ne znam sta bih uzeo, ne lepim se za jednu marku pa da ne znam dalje od toga. Jedna stvar je cinjenica, otkako su poskupeli traktori u zadnjih godinu dve posle korone, foton lovol nudi najvise za najmanje para. Ranije sam se razmiljao sta da uzmem, edao sa jos armatraka 584 koji je jako privlacan traktor, ali nema kompresor, nema izvode hidraulike kao ovaj, nema obe kuke za kacenje, a cena mislim da je 22 23 hiljade sada. Mahindra 50 ks isto tako, malo opreme dosta para. Dok su pre par godina svi bili tu negde sa cenom, a opet lovol je imao najvise opreme za te pare.

Da ga uzimam za kes novog ne bih nikada uzeo vise ni kineza ni bilo kog drugog tog ranga, posto pored njega imam same dorada 70ks, 1996 godiste i polovan kosta otprilike kao ovaj nov a razlika u radu je nebo i zemlja. Za ove pare koliko izadje preko subvencija toliko vredi, mene je izasao traktor lovol 504 sa radijalnim gumama i ferocop grajfer 5m ukupno 11000e.

Ok, nego nisam mislio sa finansijske strane, nego po pitanju rada, kvaliteta, posto si pisao da si imao problem sa menjacem. Svakako bih gledao kad bi doslo do kupovine, da se ide na subvenciju, ako je opet bude. A rekao bih da si pre za zapadni polovan nego istocni nov?

Pozdrav drugari od nedavno sam vlasnik Lovola 754, s obzirom da sam ranije imao mahindru 595, većina priključaka mi je malo. Za početak me zanima ko ima, kakav plug koristi za nju i tanjiraču. Takodje ako neko ima predlog za novo s obzirom na moguće subvencije.. dolazi i to u obzir. Puno hvala :)

Pozdrav drugari od nedavno sam vlasnik Lovola 754, s obzirom da sam ranije imao mahindru 595, većina priključaka mi je malo. Za početak me zanima ko ima, kakav plug koristi za nju i tanjiraču. Takodje ako neko ima predlog za novo s obzirom na moguće subvencije.. dolazi i to u obzir. Puno hvala :)
Priključci dosta zavise od zemlje, i terena. Plug 2x14 će lako vući bez problema, ako je zemlja laka onda i 16, za pripremu kod nas mnogi uzimaju poluteške brnače, a i rotofreze su se odlično pokazale, daleko bolje od tanjirača, ali kažem sve zavisi kakava je zemlja

Jel ima negde uputstvo za održavanje na srpskom? Ovi imaju samo na engleskom, ja za toliko razumem, ali komšija je takođe kupio, a baš ništa ne razume

Priključci dosta zavise od zemlje, i terena. Plug 2x14 će lako vući bez problema, ako je zemlja laka onda i 16, za pripremu kod nas mnogi uzimaju poluteške brnače, a i rotofreze su se odlično pokazale, daleko bolje od tanjirača, ali kažem sve zavisi kakava je zemlja
Hvala na odgovoru.. nisam u zurbi al vidim i ja da neko 14 neko 16, u mačvi sam, srednja neka tezina

Nazad
Vrh