Fendt

FENDT 828
aop1k6.jpg

worm je napisao(la):
a kako je za delove za motor, rede li se jos ti motori i gde i koliko bi tako izradjeni motori mogli jos da izguraju ako se dobro odrzavaju, znas li mozda kakvi su potrosaci
Post je spojen: [time]1290756978[/time]

Mislim da se prave jos ti motori. Eh sada neznam kako je kod vas, kod nas se nadju novi dijelovi za njega.
A cuj nije velik potrosac u odnosu neki drugi traktora.
Poznam ja njih puno tko imaju takav traktor. Kazu da su zadovoljni..

kod nas ima FENDT 614 "85 god 13000 sati placen je 20000 ::novac:: pre dve godine nije bilo nikakvih kvarova :cao:

Ja na renaultu imam MWM motor kao i većina fendova od 100 i kusur konja.Što se delova tiče sve se može kod nas naći pa recimo da napomenem da su mu filteri za gorivo i ulje indentični kao na IMT539.Što se potrošnje kod mene tiče ,evo nek primer bude ovogodišnje oranje,ne troši ništa više od novog rusa 1221.3 ili Case pume 155.To su primeri iz mog atara i konkretni su.

diklofen je napisao(la):
Ja na renaultu imam MWM motor kao i većina fendova od 100 i kusur konja.Što se delova tiče sve se može kod nas naći pa recimo da napomenem da su mu filteri za gorivo i ulje indentični kao na IMT539.Što se potrošnje kod mene tiče ,evo nek primer bude ovogodišnje oranje,ne troši ništa više od novog rusa 1221.3 ili Case pume 155.To su primeri iz mog atara i konkretni su.

Kod mene je silazu radio lik sa Renault traktorom od 75KS, ima MWM motor od 4 cilindra kao i Fendt traktori. Suvlji i zdraviji motor ja u zivotu nisam vidio, a i potrošnja je, prema riječima vlasnika, veoma niska. On ga je kupio sa zaribanim motorom i nepoznatim brojem sati, remontovao ga je (100% remont, sve sto se moglo zamijeniti na motoru zamijenio je) i to zadovoljstvo ga je kostalo 2000E (samo dijelovi, on je sve radio posto je mehaničar). Dijelove za taj MWM motor je kupovao negdje u Srbiji, ali ne znam gdje, nisam pitao. Od tada s njim radi 4 godine, velikim dijelom usluzno, traktor radi praktično 24/7 preko cijele godine sve moguće poslove i opet kazem - onako zdrav rad motora nisam vidio ni kod nekih novih traktora na sajmu. Ovdje u BiH dijelove za Fendt nije lako nabaviti, sve ide preko naručivanja iz inostranstva, najviše Njemačke pošto su dijelovi tamo najjeftiniji.

Evo jednog snimkla "Fend" traktora izloženog ove godine na sajmu u NS. Snimak sam ja napravio a nisam ga do sada postavljao jer nije baš bilo vremena za njegovo gledanje. Uživajte. :ppozdrav:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EKQ6DX5wckQ[/youtube]

Sumadinac-Gruzanin je napisao(la):
Sta znaci oznaka P kod Fendt 200 vario serije ?Za V i F znam ali ne znam sta znaci P.

To je baš ovaj koji vozim ::namigivanje::

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G10FzTV_haI[/youtube]

V i f su za vinograde i vocnjake a P opet ne znam za sta je

snimak sa danasnjeg oranja. Ne moze ga nista zaustaviti! :ppozdrav:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0s1_HrwfS2M&layer_token=8bce7598df4dcef3[/youtube]
Post je spojen: [time]1291743781[/time]

Pa po tome bi i IMT539 orao.Poznaje ti se svaka ripna koliko je to tvrdo.Dođi malo do mene pa da probaš po vodi pa i tamo gde ne leži voda.Fendt 936 vario profi ne radi već par dana jer toliko tone da ne može ni sam sebe po njivi vući ,a kamoli orati.

Sumadinac-Gruzanin je napisao(la):
V i f su za vinograde i vocnjake a P opet ne znam za sta je

P je največi iz te serije i kako piše na službenoj stranici služi za vočnjak i hmelj.

Košta puno zato i nije moj ::lose:: nego firmin 70 000€. 90 ks
Post je spojen: [time]среда, 15. децембар 2010. 14:28:46 CST[/time]

da, još od proleča stižu novi Fendovi, mi zadnji na redu. Staro otišlo sve na licitaciju, al se to razgrabilo čudo jedno.

Nazad
Vrh