Fendt

Nema smisla iznositi takve stvari jer evo kod nas u selu ima ravno 11 JD sto traktora sto kombajna(jedan kombajn je moj) i nikad,ama bas nikad nisam primetio da trosi nesto vise ili nesto puno manje od recimo Zmaja,IMT-a,Casea itd. JD u nasem ataru trosi ko i svaki drugi traktor ili konbajn,a mozda u nekom drugom ataru trosi drugacije. I da ne odlutamo od teme,u nasem ataru nikad,ama bas nikad nije radio Fendt a zasto,e to najbolje znaju oni sto ga nisu kupili,a mogli su.
Fendt je super traktor,ali je i super precenjen i slobodno nek ga kupi Schwaba i nek dokazuje da je on u stvari jefti. Meni je dobar JD,Case,Masey,pa i Rus (mada nisam bas neki ljubitelj),a fend i da dobijem 7-cu nebi kupio.

paorpaor je napisao(la):
Nema smisla iznositi takve stvari jer evo kod nas u selu ima ravno 11 JD sto traktora sto kombajna(jedan kombajn je moj) i nikad,ama bas nikad nisam primetio da trosi nesto vise ili nesto puno manje od recimo Zmaja,IMT-a,Casea itd. JD u nasem ataru trosi ko i svaki drugi traktor ili konbajn,a mozda u nekom drugom ataru trosi drugacije. I da ne odlutamo od teme,u nasem ataru nikad,ama bas nikad nije radio Fendt a zasto,e to najbolje znaju oni sto ga nisu kupili,a mogli su.
Fendt je super traktor,ali je i super precenjen i slobodno nek ga kupi Schwaba i nek dokazuje da je on u stvari jefti. Meni je dobar JD,Case,Masey,pa i Rus (mada nisam bas neki ljubitelj),a fend i da dobijem 7-cu nebi kupio.
Ja na ovaj post ama bas NISTA nebih dodao.......Svaka cast PAORE ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast::

Sve u ovom zivotu je RELATIVNO pa tako i misljenja pojedinaca u odnosu na ostale. Od rasprave nema nista, samo covek moze da se najedi bez veze.
Moj primer je bio totalno banalan i mislim da je razlika u potrosnjiu mnogo veca od one koju sam ja naveo ali nema veze iz prostog razloga sto nemam ni jedan ni drugi u avliji pa da mogu da potvrdim svoje misljenje.
Cinjenica je da je recimo da je seoska zadruga pre privatizacije radila sa mnogo Belarus traktora, jednim ZTS-om 16245 i jednim Crystal-om 160 i uvek su kasnili sa nekim poslovima. Doduse, radili su i drzavnu zemlji pore svojih oko 600 ha. Zadruga iz susednog mesta koju je u privatizaciji kupio isti kupac kao i nasu je imala slicnu mehanizaciju kao i nasa zadruga, sa par vecih traktora s'tim da oni imaju i vise zemlje od nase. Novi vlasnik je prodao skoro svu mehanizaju iz obe zadruge, ostalo je par komada Belarus traktora za prskanje, 2 ZMAJ 142 kombajna i prikolice. kupljen je 1 Claas Lexion kombajn, 1 Fendt 936, dva manja JD-a da pripomognu Fendt-u ponekad 1 DF sa prednjim utovarivacem. Sada ovom novom mehanizacijom sve stignu mnogo brze nego do sada sto su radili s'tim da Fendt radi sve teske poslove a ostali su potrcci...
JD-a u selu ima 2 komada u radu i jedan nov frisko pridosli. Ovi u radu su pokazali svoju potrosnju ali posto ima nevernih Toma, necemo o tome.
Izvinjavam se ako sam otisao u off topic! :ppozdrav:

Bubu je napisao(la):
Sve u ovom zivotu je RELATIVNO pa tako i misljenja pojedinaca u odnosu na ostale. Od rasprave nema nista, samo covek moze da se najedi bez veze.
Moj primer je bio totalno banalan i mislim da je razlika u potrosnjiu mnogo veca od one koju sam ja naveo ali nema veze iz prostog razloga sto nemam ni jedan ni drugi u avliji pa da mogu da potvrdim svoje misljenje.
Cinjenica je da je recimo da je seoska zadruga pre privatizacije radila sa mnogo Belarus traktora, jednim ZTS-om 16245 i jednim Crystal-om 160 i uvek su kasnili sa nekim poslovima. Doduse, radili su i drzavnu zemlji pore svojih oko 600 ha. Zadruga iz susednog mesta koju je u privatizaciji kupio isti kupac kao i nasu je imala slicnu mehanizaciju kao i nasa zadruga, sa par vecih traktora s'tim da oni imaju i vise zemlje od nase. Novi vlasnik je prodao skoro svu mehanizaju iz obe zadruge, ostalo je par komada Belarus traktora za prskanje, 2 ZMAJ 142 kombajna i prikolice. kupljen je 1 Claas Lexion kombajn, 1 Fendt 936, dva manja JD-a da pripomognu Fendt-u ponekad 1 DF sa prednjim utovarivacem. Sada ovom novom mehanizacijom sve stignu mnogo brze nego do sada sto su radili s'tim da Fendt radi sve teske poslove a ostali su potrcci...
JD-a u selu ima 2 komada u radu i jedan nov frisko pridosli. Ovi u radu su pokazali svoju potrosnju ali posto ima nevernih Toma, necemo o tome.
Izvinjavam se ako sam otisao u off topic! :ppozdrav:
To je tacno da od rasprave nema niceg , a i svi smo malo otisli u off topic , ali nema veza vazno da smo podelili misljenja i to je to nebi ni bilo dobro kad bi svi voleli jednu istu stvar , jer tako , ovako je sve normalno dozvoljeno........ :cao:

IMT-550 je napisao(la):
John Deere 7530 od 200 ks = 95000 evra ili Fendt 820 od 205 ks = 140000 evra (razlika po konjazi)

Da,da,da!
Ali znaj jedno da taj JD nema prednju gibljivu osovinu,prednju hidrauliku,nema ni Auto Power menjac opcija 50 km/h,

Dakle ovako idemo.

Prednja gibljiva osovina 6000 eura
Auto Power menjac opcija 50 km/h 8000 eura
Prednja Hidraulika 4,500 eura
I to je skoro 18 000 eura

A fendt 820 vani košta 105 000 eura koji dolazi sa tom opremom u standard :ppozdrav:

Kao sto je rekao cicimoric taj JD 7530 nema 200 ks,nego 185.

IMT-550 je napisao(la):
Cici da nije mozda bio 7530 u planu za kupovinu pre New Holanda..... :cao:

Iskren da budem nije bilo konkretno sta hocemo da kupimo. Nego smo zvali redom sve distributere traktora i pitali za ponude. Od svih je IKR izasao sa najboljom ponudom za ovaj NH koji smo kupili.

U igri su bili sledeci traktori: Deutz L720, Massey 6495, JD 7530, New holland 7050, Case puma195 i Claas Axion 820. Fendt-a nisam ni smeo da zovem da pitam za cenu a kasnije sam se setio da sam u toj guzvi zaboravio za Mccormick-a, a ostali proizvodjaci me nisu interesovali.

E ovaj ljepotan je idealan primjerak za naše dobrodušne domaće uvoznike da ga nekome uvale pod 4-5000 radnih sati...a pogledajte šta je iskren prodavac...lijepo lik napisao da traktor ima 17.175 radnih sati. Bezbroj puta sam čuo da Fendt traktori mogu duuuuugo da izdrze, al ovo...kako će on fino završiti negdje na Balkanu sa satom vraćenim na 4-5k sati, čak ga ne moraju ni farbati, kako dobro izgleda...najcrnje je što će neko biti spreman da plati 7-8k evra, pa i više za njeg. Blago vama u Srbiji, vi bar mozete da odete vani i potrazite sebi neki dobar traktor i preskočite uvoznike...mi u BiH smo zaglavili sa onim što nam šverceri uvaljuju.

http://www.truckscout24.de/search/g...&make=0&mid=9&page=6&AllowNext=1&language=ger

Samo za ljubitelje Fendta uslikao sam ovog cudnog. :cao:
dcd43k.jpg

taj bi trebao da je model Xylon. Imam negde u kolekciji katalog od tog modela. Interesantna star sto sam video u tom katalogu da je spartac zakacen izmedju dve osovine ( ispod mesta gde je na normalnom traktoru motor ) i verujem da je to idealno spartanje jer vidis spartac kao da sedis na njemu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JC_xNlVGwvM[/youtube]
Post je spojen: [time]1284852440[/time]

Post je spojen: [time]1284878109[/time]

Post je spojen: [time]1284905912[/time]

ima prijatelju ali ne kod nas, mislim ima kod nas ali se naruci i dobijes dio za 15-21 dan, belje remont beli manastir ili agro grom zagreb... potrazi na netu njihovu stranicu i kontaktiraj ih, al su skupi prilicno, ja sam imao 309 lsa 87 god i vecinu sam dijelova nabavljo u austriji i dosta i brze i povoljnije....

Nazad
Vrh